SDP_Krsto_Boskovic

Bošković: DPS nastavlja opstrukciju tivatskog parlamenta

Bošković je ocijenio da “paralisanje predstavničkog tijela građana kroz “bježanje” DPS-a od Skupštine u kojoj nema većinu, za posljedicu ima neusvajanje akata a samim tim i štetu građana Tivta.”

“Dva su osnovna razloga koja su mi saopštena od predsjednika Opštine zbog čega DPS “bježi” od Skupštine: prvi je procjena predsjednika Opštine da nema većinu za izvještaj o svom radu, dok je pak drugi činjenica da je čak 7 od 12 odbornika DPS-a u konfliktu interesa, pa je predsjednik molio da se njihovo razrješenje odloži, kako ne bi izgubio većinu i unutar samog DPS, očekujući da će Agencija za antikorupciju zažmuriti na ove nezakonitosti. Pošto razlozi koji su saopšteni nijesu javni i interes građana Tivta, već pokušaj zaštite DPS-a koji je trebalo biti “plaćen” štetom građana Tivta, odbio sam da odložim sjednicu koju smo, ponavljam, zakazali dogovorom i na inicijativu izvršne vlasti”, kazao je Bošković dodajući da njegovi dojučerašnji koalicioni partneri moraju odgovoriti građanima “do kada će praviti štetu Tivtu i blokirati rad SO, a da bi po nalozima iz Podgorice prikrivali slabosti DPS-a zbog kojih trpi čitav grad.”