13627179_693402167465230_2459155048015815910_n

SDP Rožaje organizovao šahovski turnir

U organizaciji Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije u Rožajama je održan šahovski turnir, posvećen svetom mjesecu Ramazanu. Na takmičenju u poznavanju ove drevne igre, učestvovalo je 46 šahista iz Cetinja, Bijelog Polja, Berana, Plava i Rožaja. Otvarajući manifestaciju dr Izet Bralić, predsjednik OO SDP-a  rekao je da je cilj održavanja igara, zbližavanje ljudi iz različitih sredina,te uspostavljanje saradnje među ljubiteljima šaha.

Šahovski turnir je odigran po švajcarskom sistemu u devet kola. Prvo mjesto osvojio je Ivan Kraljević, drugo Zoran Laban, a treće Armin Musović. Za plasman od četvrtog do šestog mjesta nagrade, zahvalnice i diplome su pripale Saši Batričeviću, Zoranu Lazareviću i Danilu Poboru. Dvije specijalne nagrade pripale su Nini Delević za najbolje plasiraranu damu i Nikolini Koljević, kao najboljoj omladiniki.

Glavni sudija i kontrolor meča bio je Zoran T. Peruničić.

Tokom manifestacije  odigran je revijalni meč između klubova “Crnogorac’ sa Cetinja i “Ibar” iz Rožaja. Naročita atrakcija bio je meč između najstarijeg učesnika smotre, osamdesetdvogodišnjeg Džemaila Bralića i najmlađeg učesnika, desetogodišnjeg Peka Đurovića, koji je završen remijem.

Na kraju manifestacije dogovorena je buduća saradnja između klubova čime će biti nastavljena tradicija dobrih odnosa Cetinja i Rožaja.

Domaćini su goste ugostili u restoranu “Derman do”,u mjestu Bandžov,koje se nalazi u samom podnožju Hajle.