20160816_045949

Forum mladih SDP Rožaje: Regulisati kritične prilaze školama

Jos jedna školska godina je na pragu. Za nekih pola mjeseca, par hiljada rožajske djece pohrliće prema svojim školama. Školska godina će, takođe, početi i za učenike Gimnazije i Mješovite stručne škole. Međutim, jedan od glavnih prilaza ovim školama takozvani Kolorado, đe svakodnevno prolazi na stotine djece i profesora, ali i mještana, još uvijek je najrizičniji prelaz preko magistrale koji bez ikakve signalizacije predstavlja veliki rizik po bezbijednost svih učesnika u saobraćaju. Na tom dijelu ceste, svjedoci smo svakodnevnih trkačkih poduhvata mnogih nesavjesnih vozača.

20160816_045949 20160816_045929

Čini se da nadležne institucije ne zanimaju pojedinačni slučajevi koji su se dešavali u proteklom periodu, istina, ni jedan sa tragičnim ishodom, ali sa teškim traumama i posljedicama, kako za djecu, tako i za njihove porodice.

Forum mladih SDP Rožaje apeluje i traži od nadležnih organa, da se prije nego se desi još jedan ovakav slučaj, pod hitno pozabave ovim problemom, obilježavajuci kritični prelaz kako horizontalnom tako i vertikalnom signalizacijom kao upozorenje svim vozačima, kako onim nesavjesnim, tako i onim koji po prvi put prolaze tom dionicom.

Takođe, neophodno je da se na tom dijelu delegira stalna policijska patrola, jer bezbijednost i zdravlje svakog pojedinca, a posebno djece, treba da bude prioritet svih nas.

Forum Mladih SDP Rožaje