pljevlja-opstina

OO SDP Pljevlja: Prestanite da prodajete maglu

Reagovanje na saopštenja OOSD Pljevlja

Izlaskom u javnost sa ovakvim politikantskim saopštenjima društvo iz Ramade prije svega govori o sebi. Jedino u čemu su dosledni  je slijepo poltronstvo i podaništvo, što već postaje degutantno. Zamislite molim vas,  socijaldemokrate su na babine dobile poklon-Ugovor koji će tek biti potpisan uz konstataciju da to nisu njihovi predizborni trikovi već realni i ostvarljivi ciljevi?Što reče naš premijer „ Bravo …….“

No, dosta o tim vajnim borcima za interese lokalne zajednice na koje gledaju isključivo po mjeri sopstvenog džepa. Zaista bolna pljevaljska  tema ( to je jedino u čemu ćemo se složiti ) zaštita životne sredine i izgradnja Bloka II TE, zavređuje ozbiljan pristup i analizu. Ako izgradnju čekamo godinama, ako su pregovarački postupci prethodnih godina obavijeni velom tajne i ako se transparentno nema šta na sto stavljaju hiljade stranica kako bi se u par sati „ozbiljno“ pregledale, uz sve primjedbe na predloženi ugovor,  ne postoji  ni jedan razlog da izgradnji Bloka II pristupimo ishitreno vjerujući na riječ, bez čvrstih garancija strateškog partnera da država u tom poslu neće biti izigrana zbog njihove ljubavi prema egzotičnim destinacijama i off shore zonama. Iskustvo sa vama nam govori da vam ne bi bilo prvi put da obmanjujete crnogorsku javnost a posledice snose građani. Stoga obazrivost, uzdržanost i zahtijevi za pravnom sigurnosti posla. „Triput mjeri, jednom sjeci“ kaže narodna izreka, no kako je trenutno britva u vašoj ruci bojimo se da ćete opet skrojiti po vašoj mjeri, a to sigurno nije interes države, ni lokalne zajednice.

Decidni smo i jasni u svom stavu da nismo protiv izgradnje Bloka II ali jesmo protiv ovakvog pristupa, načina i odnosa prema tako važnom resursu ove države. Krucijalna pitanja od državnih interesa se u demokratskim društvima ne rješavaju preglasavanjem, povjerenje se ne stiče urušavanjem Sporazuma o slobodnim i fer izborima a budućnost zemlje se ne gradi lomljenjem kičme sistema, nacinalne energetske kompanije stvaranjem pretpostavki za energetsko ropstvo.Osim toga gdje su garancije da je toplifikacija satavni dio ugovora? Po našim informacijama investitor se obavezao da izgradi samo dio u krugu TE sa pomoćnom kotlarnicom kao rezervnim izvorom i cjevovode do izlaska iz kruga TE.

Kako na lokalnom nivou pripremate toplifikacionu infrastrukturu i zakonsku legislativu vidi se iz načina na koji rekonstruišete ulice u usvajate pravna akta u SO Pljevlja što takođe navodi na sumnju da prodajete maglu koje inače u Pljevljima ima previše. Stoga odgovorite na sledeća pitanja ili se bar potrudite da stručna javnost bez politikanstva da svoj sud o tome.

Prosvijetlite naše sugrađane koje su to nove ekonomske mogućnosti i rješenja za smanjenje zagađenja životne sredine?

Imate li predstavu koliko sredstava nam treba za primarnu i sekundarnu mrežu i kako da ih obezbijedimo?

Imate li procjenu koliko će postojeće korisnike koštati prelazak na savremeni sistem daljinskog grijanja?

Sve su to pitanja na koje moramo imati precizne odgovore ako iskreno želimo i vjerujemo u toplifikaciju grada. SDP će dati svoj puni doprinos rješavanju ovih problema i nikada neće biti prepreka interesima građana Pljevalja.

OOSDP-Pljevlja

Izvor: pvportal.me