12316398_10208221095955468_2591500659940545895_n

Damjanović: SDP je pokretač promjena

Kampanje su plodno tlo u kojem politika simulira lov, rađaju se grabljivice, predatori i lovina. Ne zna se ko je lovac, a ko plijen. Svi love u mutnom, a nikako da shvatimo da smo svi odavno u mašini koja melje u svom ritmu i ne dozvoljava ni najmanje promjene. Građani često podlegnu pod pritiskom i sami postaju ulov. Niti ko ođe ima pravo da lovi, niti da bude ulovljen. Svi imamo pravo slobodno odlučiti kome privremeno dajemo mandat da upravlja državom. Sat bez prestanka kuca, a politička scena Crne Gore kao da se zamrzla 20 i kusur godina. Vrijeme je. Potrebni su novi ljudi, nove ideje, novi model upravljanja resursima.

Duboko podijeljeno društvo vapi za promjenama, ali nedostaje kvalitetnih predloga. SDP je spreman da bude pokretač promjena, da vrati građanima dostojanstvo i pravo da odlučuju slobodno i bez pritiska.

Novi, reformisani SDP će njegovati politiku u kojoj će mladi dobiti mjesto koje zaslužuju, mjesto predvodnika pravih, suštinskih, dugo iščekivanih promjena.

Društvu nije potrebna REVOLUCIJA društvo želi EVOLUCIJU. Sigurni smo da uz podršku starijih kolega imamo potrebnu energiju da proces koji smo započeli na posljednjem KONGRESU dovedemo do kraja. Mudrost iskusnih kadrova u kombinaciji sa našom energijom znači samo jedno “VELIČANSTVENU POBJEDU” SDP-a na izborima 16. oktobra.

GENERACIJO NE DOPUSTI DA TE VODE, POČNI DA VODIŠ.

 

Dragan Damjanović

Predsjednik Foruma mladih SDP Podgorica