Kotor

Izjava Branka Nedovića povodom pogibije mladića u Kotoru

Branko Nedović, predsjednik Opštinskog odbora SDP Kotor je povodom jučerašnjeg bombaškog napada u Kotoru konstatovao kako je ovaj problem nažalost mnogo teži, nego što su sposobnosti kotorske policije koja ga ne može sama riješiti.

“Kako stvari stoje, nije u situaciji da ga sama riješi ni policija Crne Gore iz razloga što smo u okruženju imali rat koji je proizveo puno paravojnih formacija obučenih za slične operacije. Na prostoru bivše Jugoslavije postoji nekoliko profesionalnih grupa ubica koje imaju organizovanu logistiku i uspijevaju vrlo brzo i profesionalno da obave posao i da pobjegnu sa ovog prostora.” naveo je Nedović.

Po njegovim riječima neophodna je saradnja policija iz okruženja, stalni rad na tome, a u Crnoj Gori je problem što je policija jako slabo plaćena i što je nemoguće dobiti kvalitetne kadrove da rade taj posao.

“Država mora strateški nešto da uradi na planu edukacije novih, stručnih ljudi i njihovog angažovanja i da im omogući dobre uslove za rad kako bi bili motivisani. Uz edukaciju u stranim službama, potrebno je da se naši policajci pripreme i osposobe, kako bi mogli da se nose sa ovim problemom. Najveća tragedija je što ginu naša djeca kotorska, koja su uvučena u narko biznis od strane raznoraznih kriminalnih struktura tako da iz dana u dan slušamo tužne epiloge i na žalost nemoćno posmatramo što se zbiva”, poručio je Nedović.

 

Medijski pul SDP