Rifat Rastoder

Rifat Rastoder se povlači iz politike: Vrijeme je za mlađe

Jedan od osnivača i bivši potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Rifat Rastoder, obavijestio je članove Predsjedništva da prestaje sa aktivnim bavljenjem politikom.

On je to naveo u pismu Predsjedniku Ranku Krivokapiću i članovima Predsjedništva SDP-a.

“Uvaženi, Povodom poziva iz Centrale partije o potrebi samokandidovanja i predlaganja kandidata za poslanike, cijenim uputnim obavijestiti Vas o svojoj odluci da, sa završetkom tekućeg poslaničkog mandata, prestajem sa aktivnim bavljenjem politikom”, naveo je Rastoder.

On je objasnio da su ključni razlozi za takvu odluku objektivne – zdravstvene okolnosti, ali i iskreno uvjerenje da su stasale generacije, koje će znati kako da dodatno obogate dosadašnje, siguran je, časno nasljeđe.

“S obzirom da je SDP, više od četvrt vijeka, sastavni dio, maltene, i naših života, ponosan na sve što sam ugradio u njeno postojanje, jednako kao i na ono šta je sve SDP značio za moju ukupnu političku i javnu afirmaciju, ostajem i dalje sljedbenik zajedničkih stremljenja da Crnu Goru, zaista, i dugoročno utemeljimo kao zajedničku, pravnu, pravednu i prosperitetnu, kuću svih njenih građana i naroda”, poručio je Rastoder.

Rastoder je jedan od osnivača SDP-a, potpredsjednik i dugogodišnji poslanik u crnogorskom parlamentu. On je bio i potpredsjednik Skupštine u više saziva i aktuelni je predsjednik Odbora za politički sistem.

Medijski pul SDP