Izet Bralic

Izet Bralić: Nurkoviću, a gdje je 3 miliona eura?

Svi koji su imali prilike da rade sa Ejupom znaju da je on vrlo često ,,iznenađen i uvređen”. Nekada je neinformisan, čas  nema ovlašćenja  a redovno nezna da odgovori na prosto pitanje, Đe su pare? Teško je komunicirati sa nekim ko nije sposoban da potpiše ni sopstveno saopštenje, već se krije iza kabineta prepunog volontera. Razumijem da se nije lako potpisati ispod ,,mudrosti” koju saopštavate, ali  Hadžija, nije lijepo vrijeđati i diskreditovati ljude u nepotpisanom saopštenju. To su oni isti ljudi koji su vam do nedavno pisali govore i vi neke od njih nazivali sekretarom svih sekretarijata, nijeste valjda zaboravili ,to nije bilo davno. To što ne smijete  da stavite potpis ispod javnih tvrdnji najbolje govori o njihovoj istinitosti , i Vašoj hrabrosti .Tu hrabrost ste jasno pokazali kada ste se ,,junački” oduprli nalogu DPS-a, da pod hitno raskinete koaliciju u Rožajama.  Srećom , građanima je jasno šta radi i kuda  Rožaje vodi  gospodin Ejup. Zato, iskreno mu preporučujem da ne broji dane trajanja mog pa i njegovog mandata. Od dužine trajanja mandata mnogo je značajnije šta je ko učinio,  i šta  ostavlja iza sebe. Da sam na njegovom mjestu ja bih se ozbiljno zabrinuo.

Vratimo se suštini.  Umjesto  nevještog pokušaja skretanja pažnje  sa činjenice da ste koaliciju raskinuli po nalogu  ,,ŠEFA VAŠEG ŠEFA”, bilo bi interesantnije da objasnite građanima šta ste uradili sa njihovim novcem.Zašto ste za dvije godine zadužili svakog zaposljenog u Rožajama po 2.000 eura  i zašto nam je nakon Vaših dvije godine potreban sanacioni program. Da se nebi isčuđavali gospodine predsjedniče Vama postavljam pitanje, a ne ,,kabinetima,,. Znate da potpisujete račune, a ne znate da potpisete saopštenje..

Kako ste potrošili više od 3.000.000 eura kreditnih sredstava. Koliko radnih mjesta ste otvorili tim novcem? Koliko ste smanjili raseljavanje mladih iz Rožaja trošeći taj novac? Koliko ste tim novcem  privukli stranih investitora i dijasporu da ulažu u Rožaje. Složit će te  se da građani trebaju  znati kako trošite njihova sredstva.  Ako nećete meni, odgovorite na  odborničko pitanje  još od marta mjeseca. Koliko je  potrošeno za socijalna davanja i po kojim kriterijumima, zašto komisija nije vršila tu raspodjelu već je to bilo Vaše diskreciono pravo. Koliko sredstava je prebačeno mjesnim zajednicama i po kojim kriterijumima. Kako i u kojim iznosima su finansirane nevladine organizacije, kao na primjer  BICENT ?? Posebno u periodu od decembra 2015.god. do septembra 2016.g., jer za taj period nemamo nikakav finansijski izvještaj, čak i kontrolor iz DPS-a gospođa Cikotić ne može doći do ovih podataka jer su kako Vi kažete ,,POCRKALI RAČUNARI”. U odgovoru se nemojte meni žaliti što Vam radnici kasne na posao, što  idu ranije sa posla. Đe ima gazde, radnici niti kasne niti bježe sa posla .

O mom doprinosu kao poslanika lokalnom budžetu za 2015. i 2016.godinu. Mojim amandmanima sam obezbijedio 300.000 eura za rekonstrukciju skijališta i 250.000 eura za elektrifikaciju katuna Giljevo Polje i Dobro Buče.Vaše učešće u tome je nula.Podsjetit ću Vas  da sam čak i zahtjev za transfer sredstava od 300.000 eura pisao licno ja, a Vi ga samo potpisali o čemu postoji elektronska komunikacija. Vama često treba neko da napiše  . Vi samo treba da objasnite građanima , možda i još po nekome, naročito oko RATRAKA, kako ste potrošili ta sredstva. O tome pročitajte na  sajtu Skupštine Crne Gore, sajtu opštine i stranicama Rožaje Toodey .Kako sam vodio Košarkaški klub Ibar i kakvi rezultati su postignuti  i to je poznato javnosti, koliko su kod vas ti uspjesi kluba izazivali duševne bolove  i o tome možemo da pričamo. Moj doprinos  budžetu ćete najbolje cijeniti ako ga uporedite sa doprinosom vaših poslanika. Kako su radili naši  kadrovi, najviše govore njihovi  izvještaji koje je usvajao lokalni parlament, uvijek jednoglasno uz najviše ocjene, podržani od vaših odbornika  i od opozicije.

To što Potpredsjednik Idriz nije održavao kolegijume, koje ste vi ničim spriječen bili obavezni  držati, govori da kada treba odlučivati  Vi tražite Staratelja, kada treba odgovoriti na pitanja Vi se skrivate iza kabineta. Zaključke tih kolegijuma niko nije poštovao , a posebno Vi. Ipak, Predsjedniče, građani pitaju” ČIJE SU NAŠE PARE”? Od tog pitanja ja neću odustati, sve dok ne dobijem  konkretan odgovor, a za njegovo postavljanje nije mi potrebna funkcija poslanika , niti odobrenje Đukanovića kao vama, dovoljna mi je  građanska sloboda i obaveza.  Umjesto da kažete gdje ste otjerali gromoglasno  najavljivane Turske investitore i ljude iz Dijaspore Vi optužujete uvaženog ministra Konjevića  za regionalni razvoj . Građani Rožaja i Crne Gore dobro znaju ko je  zadužen za regionalni razvoj.

dr. Izet Bralić, poslanik SDP-a u Skupštini Crne Gore