bijelo_polje

Humanost na djelu

U vrijeme uzavrele političke kampanje, FM SDP-a Bijelo Polje je primijetio da se partije ponašaju kao da je život stao i kao da je jedina bitna stvar izborni rezultat. Upravo zbog toga smo odlučili da organizujemo humanitarnu akciju doniranja krvi, kako bi smo bar na kratko skrenuli pažnju građana, a pogotovo političkih aktivista, na to da postoji život i van politike i da politika treba da bude sastavni dio života, a nikako jedini smisao života, kakav utisak stičemo ovih dana.

Zbog toga, iako u predizborno vrijeme, pokrećemo humanitarnu akciju kojom ćemo omogućiti što kvalitetniji rad bolnici u našem gradu. Akciju ćemo obaviti bez partijskih obilježja. Cilj ove aktivnosti je da skrenemo pažnju sa skupih reklama, bilborda, postera na svakodnevne probleme sa kojima se naši građani susrijeću. Organizovanje doniranja krvi je česta aktivnost FM SDP Bijelo Polje i nastavićemo sa humantarnim akcijama  poslije oktobarskih izbora, prije svega zbog želje da mladi spoznaju pravo značenje solidranosti.

Predsjednik Foruma mladih SDP Bijelo Polje

Nermin Kasumović