pOTPISIVANJE PETICIJE

Blok V ne može pripadati pojedincu, on pripada svima

U skladu sa nažim sloganom DRŽAVA SVIMA želimo skrenuti pažnju javnosti na lokalni problem gdje privatni interesi uveliko pokušavaju da ugroze javni interes.

U neposrednoj blizini našeg mjesta okupljanja (mjesto štanda za potpisivanje peticije ugao Bulevara Mihaila Lalića i ulice Džordža Vašingtona) najavljena je izgradnja poslovno – stambenog kompleksa sa 22 sprata na površini od preko 4000 m2.  SDP je ovom prilikom pokrenuo peticiju koju smo nazvali “NE DOZVOLI OPKOLJAVANJE BLOKOVA” i kao glavne argumente navodimo:

PRVO – Javni interes očuvanja životne sredine mora biti iznad interesa pojedinaca za ostvarivanjem profita a kao primjer navodi novu Dalmatinsku ulicu gdje su nove zgrade izgrađene uz sami trotoar.

DRUGO – Bilo kakva izgradnja u okviru Bloka V smanjuje obim zelenih površina koja direktno utiče na kvalitet života građana, podsjećamo građane da je kvalitet vazduha ne samo stanovnika Bloka već cijele Podgorice u opadanju posljednjih nekoliko godina.

TREĆE – Problem parkiranja koji kao takav je već prisutan.

SDP  želi da  Podgorica bude razvijana na obodima  kao što je to slučaj u svim dobro razvijenim svjetskim metropolama.

Do kada će opština umjesto rješavanja aktuelnih problema stvarati nove?!

Blok V ne može pripadati pojedincu, on pipada svima.

Forum mladih SDP Podgorica