IMG_1940

Krivokapić u Baru: Završeno je sa sakrivanjem iza Crne Gore

Sinoć je u Baru, u ispunjenoj dvorani Doma kulture održana predizborna konvencija liste “SDP – Ranko Krivokapić – Država svima”.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je rekao da se tu u Baru branila ideja Jugoslavije koju smo svi voljeli a onda i nezavisne Crne Gore. “Završeno je sa  sakrivanjem iza Crne Gore. Završene su i prevare i pohare Crne Gore. Njihova Crna Gora je Crna Gora od koje uzimaju, a ne Crna Gora kojoj daju i kojoj služe. Dosta je bilo da oni uzimaju, a drugi da nemaju. Ovo je jedina pohara u istoriji Crne Gore koju vrše ovi iznutra, koju vrše naši. Uništeno je sve što je prethodna generacija napravila od društvenih dobara. Sa nama ce doći pravi  investitori, umjesto njihovih lažnih i pozajmljenih imena. Htjeli smo 21. maja snažnu državu, državu snažnog zdravstva, snažnog obrazovanja, snažnog malog i srednjeg biznisa, državu slobodnog pojedinca. Ne može biti nezavisna država na ekonomsko socijalnim koljenima, nezavisna država đe je glavna prijetnja iz vrha države. Vratićemo red i zakon, a on se prije svega odnosi na najjače, najjači će prvi osjetiti red i zakon. Vrijeme je da mir i sloga opet bud zakon, vrijeme je da SDP okupi Crnu Goru oko reda, stvaranja i zakona. Pobijediće SDP i država svima, pobjediće i sunce sa Grahovca i more sa Barom, pobijediće i SDP i Liberali, pobjediće slobodna Crna Gora”, rekao je na kraju Krivokapić.

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za poslanika Raško Konjević je poručio da su dva  crnogorska grada koja su početkom devedesetih čuvali iskru slobode – Bar i Cetinje. “Mi smo ostvarili sve svoje programske ciljeve, i nezavisnu Crnu Goru, i Crnu Goru u NATO, i na putu ka EU. Nećemo se pomjeriti nikome ni jedan pedalj kada je u pitanju očuvanje Crne Gore i njenih državnih interesa. Narod Bara i Crne Gore traži tako jednostavnu stvar – traži poštenu vlast. Građani treba da procijene da li na ovim izborima treba da glasaju partije čiji visoki funkcioneri sami priznaju da su bili šefovi oganizovane kriminalne grupe. Ne postoji nigdje u Evropi partija na vlasti čiji je visoki funkcioner priznao da je šef organizovane kriminalne grupe. Građani treba da se pitaju da li glasajući DPS podržavaju sve ono sto je radio Svetozar Marović.” , kazao je Konjević.

Kandidatkinja za poslanicu Draginja Vuksanović  je kazala da su odavde iz Bara 90-ih krenule reformske snage, a sa Cetinja LSCG. “Ovdje je SDP sa manjinskim narodima gradila temelje multietničke Crne Gore, ovdje se čuvao mir i branila Crna Gora od njih. Donijeli smo slobodu državi kroz obnovu nezavisnosti, donijećemo i slobodu našim građanima. Mi ćemo služiti narodu i građanima, a oni će vratiti svaki cent narodu Crne Gore. Ne damo Kralji;inu plažu da se na njoj kupaju samo razni šeici i ministri sa svojim suprugama. Vratićemo državu svima, vratićemo oteto i preispitati sve njihove štetne privatizacije. Neće državu više voditi ministri neodrživog razvoja i ministri pohare. Neće proći.”, poručila je ona.

Predsjednik barskog SDP-a Dragan Vojvodić ukazao je na dilemu da li je ovakva Crna Gora „ono DA od 21. maja 2006“. “Nije ovo naše DA, ono je nažalost preraslo u NE; ali, samo privremeno. Ovaj zulum se više trpjeti ne može, došlo je vrijeme da se sklone oni kojima je bliži takulin od naroda i države”, rekao je Vojvodić.

Kandidat za poslanika Osman Subašić je kazao da su „ovo prave  i jedine socijaldemokrate u  Crnoj Gori,  svi drugi su original falsifikata, blijeda kopija“,te da  SDP ne želi asimilovane, već „integrisane građane“.

Tomislav Markolović je kazao da je u Baru nakon privatizacije kontejnerskog terminala bez posla ostalo 800 radnika, „a sada nakon izbora spremaju da prodaju i manji dio luke“, te da se gasi brodska linija Bar-Bari „jer feribot ne može dobiti klasu“.

“Večeras je ovdje više govornika i više ljudi nego na našem prošlom skupu, Dragan (Vojvodić) za razliku od prethodnika odlično zna šta znači država svima i Bar svima. Ovih dana slušamo neke političare prošlosti da u nedostatku politike i podrške pominju nekakvu političku zavjeru protiv Crne Gore,  sjetili su se u poznim godinama da brane Crnu Goru od SDP-a. Poručujemo im da  SDP kao i uvijek samo brani Crnu Goru, njene resurse  i narodnu imovinu, i to od onih koji su spremni da je podrede svojim privatnim interesima, ali i od onih koji sve to znaju, ali o tome vječito ćute zarad ličnih interesa i privilegija”, rekao je kandidat za poslanika Damir Rašketić.

Na konvenciji su govorili i kandidati za poslanike Vladimir Božović, Denisa Halimić i Izet Bralić.

 

Medijski pul SDP