tufik-bojadc5beic487

Bojadžić: Odluke donijete nezakonito i mimo utvrđene skupštinske procedure

Klub odbornika SDP-a  ovim putem obavještava javnost da nije uzeo učešće na Svečanoj sjednici SO-e koja se tradicionalno organizuje povodom 3. Januara, dana naše  Opštine.

Ovo ne saopštavamo da bi  “skrenuli  pažnju na sebe”, kako reče predsjednik Opštine , već da skrenemo pažnju predsjedniku  da su sve odluke  na zadnjoj sjednici Skupštine opštine  donijete sa nelegitimnom većinom , a određen broj  odluka je donijet nezakonito i mimo utvrđene skupštinske procedure.

Prvi put se desilo da su sjednicu napustile sve opozicione partije upravo zbog nezakonitog i bahatog ponašanja DPS-a i nepoštovanja dogovora utvrđenog na kolegijumu  Skupštine.

DPS se vratio na sistem funkcionisanja iz najgorih vremena 90-ih godina i prvi put poslije dvadeset godina napravio partijske organe upravljanja u javnim preduzećima i službama smjenjujući neistomišljenike mimo zakonske procedure uz tajno organizovane sastanke skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja.

Tako je izabran i Žiri za dodjelu nagrade  “3.Januar”, koji je ekspresno, narednog dana,  nagradio unaprijed dogovorene kandidate, čime je nanijeta nenadoknadiva šteta tom časnom i najprestižnijem priznanju koje dodjeljuje Opština.

Nezakonito je imenovan Savjet lokalnog javnog emitera “Radio Bijelo Polje” a pored toga je donijet i niz štetnih odluka sa dugoročno negativnim posledicama po sve građane Bijelog Polja.

Sve ovo je urađeno u drugom dijelu sjednice, za nepunih trideset minuta, bez bilo kakve rasprave, bez prisustva opozicije, sa nelegitimnom skupštinskom većinom formiranom sa dva “oteta” mandata SDP-u, čime je i konačno ozvaničena i verifikovana politička korupcija u lokalnom parlamentu.

Praviti većinu sa partijom koja nije učestvovala na lokalnim izborima jedino može partija kojoj je vlast iznad svega a interes građana na zadnjem mjestu.

Tufik Bojadžić

Odbornik i predsjednik Opštinskog odbora SDP Bijelo Polje