Svaka autokratija opljačkano od naroda brani lažima i lažnim patriotizmom

Osnovano sumnjamo da saopštenja DPS u posljednje vrijeme pise niko drugi do Svetozar Marović. Ovako konfuzna štiva može pisati samo neko ko ne zna đe politički udara i ko je zaokupljen kako da odbrani blaga opljačkana od naroda. Ostavljamo mogućnost i da griješimo jer u DPS, na žalost ogromne većine poštenih članova, ima još Marovića, pa je konfuzija, pogubljenost i strah od pravde postala zajednička crta mnogih u ovoj partiji.

Već smo rekli – niđe vrh DPS nije krenuo a da tamo prethodno nije otišao njihov ideolog Svetozar Marović, pa nema razloga za sumnju da će tako biti i ovoga puta.

Nas ne čudi zašto toliko bestidno lažete. Jasno je da je gnusna laž zadnja odbrana svih autokratija. Jasno je i da ko krade taj i laže. Lažima i lažnim patriotizmom svaka autokratija brani opljačkano od naroda. I to nije ništa novo – takvih primjera ima puno u istoriji. Zato je veliki Semjuel Džonson i rekao još krajem 18.vijeka: “Patriotizam je posljednje utočište za hulje”.

Ne treba da idemo daleko u istoriju – takvim patriotizmom se branio vaš mentor Slobodan Milošević, posebno u posljednjem periodu svoje vladavine. Kao njegove dobre sluge, sem što ste sa njim zajedno rušili, ratovali i pljačkali, zbog čega ćete jednog dana odgovarati, naučili ste i da ga slušate. Zato ga sada i kopirate. Vi ste dobar sluga jačima a loš gospodar svom poharanom narodu.

Mi znamo da vi Crnu Goru poistovjećujete sa vama, jer je i to obrazac svih autokratija. I znamo da u takvom stanju nijeste svjesni kolika je to uvreda i poniženje za Crnu Goru. Da su naši preci  voljeli i branili Crnu Goru kao vi ne bi kamen na kamen od nje ostao.

I zapamtite, mi i vi nijesmo iz iste Crne Gore. Vaša je Crna Gora ratnih zločina, deportacija, Sveta Marovića, Deripaske, međunarodnih potjernica. Sve ono čime se vi ponosite pristojni ljudi se stide.

I dolazi vrijeme kada vi nećete moći da pitate već da odgovarate na pitanja. I to što vas posebno pogađa, ona pravosudna, a ne politička. Eto, tek samo radi treninga, mi vas politički možemo pitati – Zasto toliko lažete i kradete? Kada ćete raskinuti Sporazum sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom koji ste sklopili zajedno sa Milanom Knezevićem? Zašto se, nakon što pokradete građane, odričete od Crne Gore?

 

Medijski pul SDP