49vs

Presuda Pavićeviću nevjerovatan primjer rasula kaznene politike crnogorskih sudova

Nepravosnažna presuda da se bivši predsjednik opštine Bar i visoki funkcioner DPS osudi godinu dana zbog zloupotrbe službenog položaja i nanošenja 1,7 miliona eura štete građanima Crne Gore predstavlja još jedan nevjerovatan primjer rasula kaznene politike crnogorskih sudova. Ovakva kaznena politika posljednji je udar i na pravo, pravdu i zdrav razum u Crnoj Gori. Sa pravom javnost postavlja pitanje da li je kaznena politika sudova u nekim slučajevima u službi prava i pravde ili se kaznena politika sprovodi u službi DPS-a i njegovih visokih funkcionera, koji su pokrali građane Crne Gore.

Izgleda je danas, nakon ovakvih skandalozno niskih osuda, bolje biti kriminalac i ukrasti 1,7 miliona eura od građana, nego biti pošten i odgovoran čovjek.

Javnost je sa pravom uznemirena i u nevjerici, a ko i ne bi. Osumnjičene za vršenje terorizma u pokušaju osuđuju na pet mjeseci, bivše gradonačelnike i visoke funkcionere DPS za krađu 1,7 miliona na 12 mjeseci. Normalan će se zapitati – đe je ovdje pravo i pravda?

Umjesto da se javni funkcioneri osuđuju na najstrožije kazne zbog korupcije, i tako se da primjer da se ova pošast krene iskorjenjivati – ne, sudovi  svojim odlukama vrijeđaju zdravu logiku crnogorskih građana.

Ukradite 10 metara drva iz državne šume jer vas muka tjera da ugrijete porodicu, ležaćete u zatvoru dvije godine, a kada visoki funkcioner DPS-a ukrade milione ležaće godinu dana.

Naravno, sad će DPS reći, mi koji na ovo ukazujemo smo izdajnici Crne Gore. Lako je biti patriota na DPS-PINK-Informer način. Pokradi građane za milione i ležaćeš 12 mjeseci. Što više kradeš od građana i manje ležiš u zatvoru veći si DPS-PINK-Informer patriota.

Medijski pul SDP