Mirko Stanic

Stanić: Ko je kriv za ugradnju kamena u centru grada?

Na današnjem zasijedanju Skupštine Prijestonice Cetinje odbornik SDP Mirko Stanić uputio je gradonačelniku Aleksandru Bogdanoviću pitanje vezano za katastrofalno stanje kamenih ploča kojima je popločan uži centar grada. Pitanje prenosimo u cjelosti:

„Gradonačelniku Prijestonice Cetinje,

Na osnovu člana 60. Poslovnika Skupštine Prijestonice podnosim sljedeće odborničko pitanje:

Da li su nadležni u Prijestonici primijetili promjene na kamenim pločama kojima je popločan Trg Kralja Nikole i Njegoševa ulica? Da li ste kontaktirali stručnu komisiju koja je izabrala kamene ploče? Da li je aktivna garancija na izvršene radove i ugrađeni materijal? Koliki su ukupni troškovi za popločavanje Trga i Njegoševe ulice?

Obrazloženje:

Svjedoci smo da poslije prve oštrije zime na Cetinju, kamene ploče kojima je popločan uži gradski centar izgledaju kao da su postavljene u nekoj ratnoj zoni.

Podsjetiću Vas da sam pri postavljanju ovih ploča uputio pitanje koje se odnosilo na kvalitet kamena i način ugradnje. Kakva je ugradnja bila u pitanju kad poslije četiri godine imamo situaciju da je skoro svaka ploča oštećena, a svaka deseta skoro potpuno uništena?

Da li će neko odgovarati za ovaj postupak, i posljedice po budžet Prijestonice Cetinje?“

Medijski pul SDP