Niksic

Propali jednopartijski izbori u Nikšiću

Propali su jedini jednopartijski izbori u Evropi u ovom vijeku. Uprkos svim pritiscima, dostojno svojoj slobodarskoj tradiciji, ubjedljiva, gotovo dvotrećinska, većina građana Nikšića, nije glasala DPS.  Ipak Nikšić nije Pjong Jang. Čak 2/3 Nikšićana ne vjeruje g. Đukanoviću da onaj ko ne pristane da se ruga demokratiji i odbije da učestvuje na jednopartijskim izborima “paktira sa izdajnicima”. Zbog toga je “Ratni vođa” odlučio da se sakrije iza Tarzana Miloševića i napusti poraženu vojsku.

Iako jedini učesnik, DPS je dobio manje glasova nego na parlamentarnim izborima u oktobru. Ljudi neće da glasaju DPS čak ni kada je to jedina ponuda. Nedemokratski pritisak je samo obezbijedio rekordni broj nevažećih listića.  Na pojedinim biračkim mjestima broj nevažćih biračkih listića je prelazio 45%. Pritisak je ogolio i svu besmislenost izbora na kojima je moguće da jedna od dvije liste zauzme treće mjesto.

Izbori na kojima je DPS, uz svu silu i zloupotrebe, dobio svega 36% glasova građana Nikšića pokazuju da je želja za slobodom nezaustavljiva i da se ne može vladati mimo volje naroda.

Da su u DPS-u slušali Marovića on bi im objasnio da na izborima na kojima učestvuju sami mogu pobijediti samo sebe, što su i učinili.

 

Medijski pul SDP