Dragan Šimrak

Šimrak: Marovići moraju u Spuž

Pošto ovo nije izjavio Branimir Gvozdenović, već njegov partijski drug, uvaženi ministar pravde Zoran Pažin, javnost je povjerovala da će ministar održati riječ i da država neće dozvoliti klasično “ruganje pravdi”.

Sada imamo informacije da se može desiti da Miloš Marović koji je priznao milionsku krađu u Budvi kao dio organizovane kriminalne grupe koju je vodio njegov otac, može doći u situaciju da sa nanogicom uživa u nekom luksuznom apartmanu u Srbiji umjesto u zasluženom smještaju u Spužu.

Pozivamo ministra Zorana Pažina da obezbijedi primjenu zakona i kao najodgovorniji omogući puno poštovanje pravnog sistema Crne Gore.

Poruka koju bi crnogorsko pravosuđe poslalo na ovom primjeru je da možete da pljačkate koliko želite, ali da ćete se dogovoriti sa državom da vratite simboličnu sumu, a kaznu provedete u udobnosti nekog luksuznog objekta kupljenog novcem opljačkanim od tih građana. Proći ćete bolje nego da ste, ne daj Bože, nedozvoljeno ulovili 50 kila ribe.

Srećom, Crna Gora ima ministra pravde koji je izjavio da bi “takvo ponašanje bilo izrugivanje pravdi i da on to neće dozvoliti”. Sada ga pozivamo da javno kaže što će učiniti. Apelujemo da se kao Jan Palah ne spaljuje ispred ministarstva pravde.

On bar zna da Crna Gora ima i premijera, pravdoljubivog kakav je i on sam, koji  bi prije podnio ostavku nego dozvolio “izrugivanje pravdi”. On bar ne bi dozvolio, posebno ne u dane velikih jubileja,  hiljadugodišnjice državnosti i decenije od obnove nezavisnosti, da nam članovi kriminalnih grupa iz vrha DPS-a iz bratske Srbije poručuju – zadržaćemo pare od vas pokradene i trošiti ih na slobodi, vama eto državljanstvo Crne Gore.

To je mjera DPS patriotizma.

Dragan Šimrak, član Predsjedništva SDP