ranko-krivokapic487

Krivokapić: Odluka američkog Senata konačni pečat punopravnom članstvu Crne Gore u Alijansi

Američki Senat je dao, u ime najjače zemlje članice NATO, konačni pečat, i punopravno članstvo Crne Gore u Alijansi sada postaje formalnost. Crna Gora je za stolom sa najrazvijenijim demokratijama u svijetu, sa najmoćnijim zemljama već u maju mjesecu kao mala, ali ravnopravna članica.

Mnogo važnije od toga, za nas koji smo devedesetih trasirali taj put do današnjeg dana, je da Crna Gora ulazi u novo vrijeme  – vrijeme reda, zakona, razvoja. Upravo u tom novom vremenu, pomoć velikih nam treba da bi se u Crnoj Gori vratilo vrijeme zdravog društva, pune vladavine prava i ekonomskog razvoja od kojeg koristi imaju naši građani.

U Ustavu i Deklaraciji o nezavisnosti smo zapisali evroatlantsku orijentaciju Crne Gore i pokazali da je to naša temeljna vrijednosna odrednica. Zato je ostalo samo da se ta Odluka, nakon što je svi naši partneri verifikuju, potvrdi u Parlamentu.

Ta odluka je naša međunarodna obaveza, ona nije stvar internih razigravanja već istorijski čin i odluka Crne Gore sa referenduma o nezavisnosti.

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić