Skender-Elezagić-1030x631

Elezagić: Ulcinjem se upravlja preko daljinskog upravljača

Odbornici SDP-a neće prisustvovati svečanoj sjednici SO Ulcinj, koja će se održati u subotu, 01.aprila povodom proslave Dana Opštine. Na taj način želimo izraziti revolt zbog odnosa Skupštine prema našem predlogu za proglašenje nj.e. Gudrun Steinaker za počasnog građanina Opštine Ulcinj.

Iako je taj prijedlog, zvanično sa velikim odobravanjem, prihvaćen od svih klubova odbornika vladajuće koalicije, oni nijesu smogli snage da donesu odluku, u čiju ispravnost, ubjeđeni smo u to, intimno i te kako vjeruju.

Kao što smo i ukazivali svo vrijeme, pokazalo se da je naprasno zalaganje odbornika parlamentarne većine u ulcinjskom parlamentu za  poštovanje procedura, imalo za cilj samo opstrukciju, odlaganje  i na kraju, neusvajanje te odluke. Posebno vrijeđa što su to uradili na perfidan i kukavički način, umjesto da javno izađu i kažu građanima Ulcinja da su oni protiv te odluke i naravno, obrazlože taj stav.

Pokazalo se da je tačno ono na što su odbornici SDP-a od prvog dana ukazivali –  iako imaju, do sada nezabilježenu većinu od 80 %, Ulcinjem ne upravlja aktuelna „instalirana“ koalicija, već se njime upravlja preko daljinskog upravljača.

Očekujemo da će svečanu Skupštinu bojkotovati i Predsjednik Opštine Ulcinj, jer nije prošao ni njegov predlog da se za počasnog građanina proglasi gosp. Bujar Nishani, i na taj način smanji štetu i skandal zbog poigravanja sa imenom i funkcijom Predsjednika, nama susjedne i prijateljske Albanije.

Tako će ujedno izbjeći i obavezu da na ovaj svečani dan, građanima objasni dokle se stiglo sa najavljenim investicijama u Ulcinju, izgradnjom hotela „Jadran“, putem Ulcinj-Krute, kanalizacionim sistemom, akva-parkom, zabavištem…

Građanima Ulcinja ostavljamo da sami prosude, ima li kakve simbolike upravo u činjenici da se ove godine Dan Opštine slavi baš na 1. april.

Šef Kluba odbornika SDP u SO Ulcinj

Skender Elezagić