40276943-FC2B-4553-9871-7DFA6C8C5522_w987_r1_s

Krivokapić čestitao Šulcu

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić uputio je čestitku Martinu Šulcu povodom njegovog izbora na mjesto predsjednika SPD Njemačke i izbora za kandidata SPD za kancelara Njemačke na predstojećim parlamentarnimk izborima u toj zemlji, u kojoj se kaže:

„Vaše predsjedavanje SPD-om najveća je nada u ovom trenutku za sve socijaldemokratske partije u Evropi, da naša velika socijaldemokratska porodica može ponovo biti vodeća snaga u ovom veoma važnom i izazovnom periodu za Evropu i ukupni globalni političko-bezbjednosni kontekst.

SPD Njemačke je temelj socijaldemokratije u cijeloj Evropi i vaša posvećenost i podrška pravim socijaldemokratskim snagama na Balkanu svjedoči o tome da ste svjesni koliko je važno imati jake i vrjednosno usmjerene demokratske snage na političkoj sceni u ovom dijelu Evrope.

Želio bih da vam zahvalim na podršci koju ste pružali SDP-u Crne Gore i posebno mojoj zemlji, prije svega kada je riječ o procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Crna Gora će uskoro formalno postati članica NATO saveza i unaprijed se radujemo na podršci koju ćete nam pružati i u budućim fazama demokratizacije Crne Gore. Uspostavljanje pune vladavine prava i borba protiv kriminala i korupcije na visokom nivou u Crnoj Gori  je naš primarni zadatak sa kojim ćemo se sigurno izboriti, kao što je bio slučaj i sa drugim zemljama nakon pridruživanja Alijansi.“

 

Medijski pul SDP