Ivan Vujović

Vujović: Ulazak u NATO početak kraja monopola vladajuće partije

Iz ugla jedne od političkih partija, Socijaldemokratske partije, koja je jedina iz opozicije prisustvovala i glasala za priključenje Crne Gore NATO alijansi, skidanje sa dnevnog reda teme NATO integracija označava početak kraja dosadašnjim političkim monopolima vladajuće stranke.

Ivan Vujović funkcioner SDP-a ukazuje na potrebu borbe protiv kriminala i korupcije, potrebu za mirnom promjenom vlasti i drugim izazovima. Vujović očekuje otpore:

„Crna Gora je sada na raskrsnici ulaska u novu fazu političkog razvoja, koja bi trebalo da označi kraj monopola jedne partije, oslobađanje institucija partijske kontrole i u konačnom mirnu smjenu vlasti na demokratskim izborima. To je jasno neizbježan proces, kao što je jasno i logično da će biti otpora tom procesu onih koji pripadaju staroj paradigmi autokratskog vladanja, a to je DPS. Nakon NATO-a, u svim državama istočnog bloka došlo je do dinamiziranja reformi i borbe protiv korupcije na najvišem nivou i sigurno je da će do toga doći i u Crnoj Gori“.

Izvor: SlobodnaEvropa.org