Krivokapic - Bjornstad

Krivokapić: Alternativa mora biti prozapadna i proevropska

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić susreo se sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Sarnes Bjornstadom.

Krivokapić i Bjornstad su razgovarali o članstvu Crne Gore u NATO u svijetlu nedavno okončane ratifikacije, političkoj krizi u zemlji, kao i prilikama u regionu Zapadnog Balkana

Predsjednik Krivokapić je iskazao zadovoljstvo uspješno okončanim procesom integracija Crne Gore u NATO i zahvalio Norveškoj na podršci koju je pružala našoj zemlji tokom ovog procesa. On je istakao da SDP, kao jedina parlamentarna partija koja 27 godina istrajava na istim strateškim vrijednostima pripadanja Crne Gore EU i NATO porodici, osjeća veliku satisfakciju zbog ispunjenja ovog cilja.

Krivokapić je naglasio da nakon zaokruživanja NATO procesa i stavljanja pečata na crnogorsku nezavisnost Crnoj Gori slijedi puna posvećenost odloženim reformama koje će dovesti do uspostavljanja funkcionalne demokratije bazirane na vladavini prava.

“Ono što Crnu Goru čeka je oslobađanje od balasta prevaziđene političke i društvene paradigme imanentne jednopartijskom sistemu koja blokira razvoj društva uspostavljajući model lojalnosti partiji a ne državi”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da politička alternativa DPS –u mora imati jasan prozapadni i proevropski demokratski kurs i kontinuitet vanjske politike kako bi obezbijedila mirnu tranziciju vlasti.

“Jedino takva alternativa može voditi Crnu Goru naprijed jer je partnerstvo sa demokratskim zemljama jedina garancija rušenja monopola i autokratskog načina vladanja koje definitivno ulazi u završnu fazu”, rekao je na kraju Krivokapić.

Medijski pul SDP