Naser i Skender

Naser Resulbegović novi predsjednik Opštinskog odbora SDP Ulcinj

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Ulcinja održao je juče sjednicu na kojoj je izabran novi Predsjednik Opštinskog odbora u narednom četvorogodišnjem periodu.

Sjednici su prisustvovali  predsjednik SDP Ranko Krivokapić i potpredsjednici Raško Konjević i Almir Rebronja.

Naglašeno je da ulcinjski odbor od početka devedesetih predstavlja jedan od najstabilnijih i najboljih u Crnoj Gori sa jasnom lokalnom profilacijom koja je zbog toga i dobila podršku građana.

Opštinski odbor je na sjednici za predsjednika izabrao Nasera Resulbegovića koji je istakao da će djelima i radom pokušati da opravda povjerenje kolega. Naveo je da će SDP u narednom periodu građanima Ulcinja ponuditi koncept razvoja koji će se dominantno oslanjati na vlastite snage, mlade i školovane ljude koje treba vratiti kako bi ga izgrađivali kao moderan i evropski grad. Poručio je svim političkim snagama u Ulcinju ali i pojedincima, koji ne žele da se partijski svrstavaju, ali žele da daju doprinos za izlazak iz stanja u kome se Ulcinj trenutno nalazi, da će u SDP-u imati iskrenog i istrajnog partnera.

Dosadašnji Predsjednik Opštinskog odbora Skender Elezagić, je istakao da je odlučio da prepusti mjesto prvog u Odboru prevashodno zbog želje da otvori prostor za mlađe ljude kako bi zajedničkim, timskim, radom doprinijeli što boljem rezultatu SDP-a na sljedećim lokalnim izborima.

Naglasio je  da će  i novo rukovodstvo, predvođeno Naserom Resulbegovićem nastaviti put koji je trasiran devedesetih i da će SDP kao i svih godina okupljati građanske snage koje žele prosperitet i razvoj grada.

Elezagić je takođe istakao da se snaga i značaj jedne političke ideje ne mjere često brojevima, ali da je SDP ostala vodeća građanska, proevropska i progresivna snaga Ulcinja.

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić je istakao da je Ulcinj bio grad koji se razvijao kao grad pomoraca koji su donosili znanje i vještine i da je bio mjesto stvaralaštva brojnih civilizacija i naroda. U današnjem periodu mora opet onakava kakav je bio kad je bio najrazvijeniji – otvoren, evropski i svjetski i upravo je to ponuda koju SDP daje Ulcinjanima.

Medijski pul SDP