Miloš

Vukčević: Nametima guše privrednike

SDP je, kako je i najavio, predstavnicima malog i srednjeg biznisa u Podgorici uputio svoja vidjenja izmjena Odluke o komunalnim taksama i odluke o korišćenju lokalnih puteva, kako bismo od njih dobili odgovarajuće sugestije i eventualno korigovali naše predloge.

Podsjećamo da je SDP Podgorica pokrenuo inicijativu za izmjene ovih odluka u pravcu značajnog smanjenja naknada za komunalne takse i korišćenje lokalnih puteva. Cilj naše inicijative je dovođenje ovih naknada u realne okvire i rasterećenje podgoričke privrede ogromnih nameta koje je propisala lokalna vlast.

SDP Podgorice je svjesna da lokalna vlast pribjegava ovom svojevrsnom haraču prema privredi kako bi popunila finansijske rupe uzrokovane nedomaćinskim poslovanjem i neracionalnim upravljanjem gradskim finansijama .

Ovo je samo kontinuitet odnosa podgoričke vlasti prema privredi  i građanima kojima su čak najavili poskupljenje vode od 23 posto.

Veliki broj malih i srednjih preduzetnika u Podgorici se suočava sa ogromnim nametima koje im propisuje lokalna administracija, čime se otežava njihovo poslovanje i finansijska održivost. Na taj način se dovodi u pitanje i značajan broj radnih mjesta naših sugrađana koji su zaposleni kod ovih subjekata.

Zato će SDP Podgorice svoje predloge za smanjenje ovih naknada formalizovati nakon što čujemo sugestije i predloge od strane onih koji su neposredno pogođeni ovakvom pogrešnom politikom gradske DPS vlasti, a to su podgorički privrednici.