20106749_10155001594533440_3072563804667475933_n

Manifest SDP predstavljen diplomatskom koru

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić predstavio je “Manifest za okupljanje progresivnih snaga” predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori.

Krivokapić je istakao da je Crnoj Gori potrebno okupljanje snaga koje našu državu doživljavaju kao demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku kako bi spriječili dalje urušavanje institucija i političkog sistema.

“U našem Ustavu je zapisano da parlament usvaja plan razvoja Crne Gore i upravo je to potreba zemlje čije se ekonomsko i socijalno stanje pogoršava konstantno.

Za SDP je ključno okupljanje snaga oko novih razvojnih ciljeva, kako bi od Crne Gore napravili državu u kojoj će građani kvalitetno i dobro živjeti.

Potreban je dogovor progresivnih snaga kako bi zajedno pokrenulili državu naprijed i rješavali nagomilane probleme – naveo je Krivokapić u obraćanju ambasadorima.

U razmjeni mišljenja, predsjednik Krivokapić je saopštio da SDP smatra da ne treba ponovo da se bavimo već završenim pitanjima i da je za početak rješavanja političke krize ključno to da vlast pristane na održavanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim i lokalnim tokom naredne godine.

Članovi diplomatskog kora su se takođe interesovali za pojedine segmente Manifesta, vezane za ekonomska i druga pitanja.

 

Medijski pul SDP