IMG_2161

Vojinović: Inicijativom SDP spriječen novi namet za građane

Danas je u pres centru SDP održana konferencija za medije povodom odustajanja uprave Glavnog grada od poskupljenja vode. Na konferenciji su se javnosti obratili odbornica SDP u Skupštini Glavnog grada Jadranka Vojinović i član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

JP Vodovod i kanalizacija Podgorica su odustajanjem od poskupljenja vode priznali da su imali lošu namjeru prema građanima našeg grada – da bez ikakvog realnog osnova i potrebe poskupe vodu građanima Podgorice za skoro 23 posto.

Vojinović je napomenula da je samo zahvaljujući SDP – ovoj inicijativi da se odustane od poskupljenja vode i pritisku javnosti tim povodom, našim ubjedljivim argumentima da se radi o nepotrebnom udaru na džep građana, došlo do toga da je DPS uprava povukla svoj predlog.

„SDP je zato ponosna što su presudno našom inicijativom i političkom borbom građani sačuvani od enormnog poskupljenja cijene vode koje je bilo planirano. Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu borbu i čestitamo prije svega građanima na pobjedi koju smo zajedno izborili.

Billi smo svi svjedoci prethodnih mjeseci upornosti sa kojom su nadležni u Vodovodu branili poskupljenje, govoreći kako je to apsolutno neophodno, kao uslov opstanka kompanije i urednog snadbijevanja vodom, uslov investiranja u mrežu itd.

Bili smo u stvari svjedoci kako to izgleda kada DPS obmanjuje građane. Naravno više puta viđeno i za nas u SDP ništa čudno, omiljena njihova disciplina podvaljivanja javnosti.“

SDP smatra da je krajnje vrijeme da se prestane sa ovakvim igranjima sa građanima i pokušajima njihove prevare. Da li treba svaki put da se troši ogromna energija i vrši javni pritisak na nadležne da ne donose očigledno štetne odluke. Nama u SDP je to posao i uvijek ćemo kao u ovom slučaju biti na braniku interesa građana. Ali bi konačno neko morao da snosi odgovornost za takve stvari.

Zato pozivamo gradonačelnika Podgorice da utvrdi odgovornost rukovodstva Vodovoda zbog ovih neprimjerenih igara sa građanima Podgorice oko poskupljenja vode. Neko ko je ušao bez ikakvog razloga u tu priču žestoko je braneći, jasno je da je imao lošu namjeru.

Da se takve stvari više ne bi ponavljale za odgovorne treba da uslijedi sankcija u vidu opoziva sa čelne funkcije u preduzeću. Na potezu je gradonačelnik koji treba da zaštiti građane od ovakvih rukovodilaca.

 

Medijski pul SDP