Aerodrom Tivat 1

SDP pokreće referendum o aerodromu Tivat

SDP je godinama bio prepreka da se sva narodna bogastva koja stvaraju monopolsku dobit preliju u džepove “crnogorskih šeika”.

Danas je i svakom poštenom članu DPS-a jasno zašto je trebalo silom na sramotu formirati satelitsku vladu i parlament. Na redu je Aerodrom Tivat koji iz svog profita može za par godina izgraditi i novi aerodrom ili ako Država odluči novi Klinički centar za Crnu Goru.

Da smo u pravu govore podaci da je aerodrom u Tivtu imao rast prometa od 16% u prvi sedam mjeseci 2017-te godine čime su značajno premašene projekcije iz Master plana ACG. Vlada je do sada sprječavala razvoj aerodroma u Tivtu kroz blokadu dogovora sa EBRD kojim bi se kroz kreditni aranžman omogućilo podizanje kapaciteta na 3 miliona putnika godišnje.

SDP poziva članove Vlade koji nijesu u u službi gazde DPS-a da zaustave ovu štetnu rabotu, da ne bi već dogodine kad padne Vlada oni bili Svetozar Marović, a vlasnik DPS-a Šeik bin Dubai. SDP će u narednih par dana pokrenuti potpisivanje peticije za održavanje referenduma kojem bi se građani izjasnili o namjeri DPS “strateških investitora”.

Medijski pul SDP