draginja-vuksanovic487

Vuksanović: Zaustavimo nasilje nad radnicima “Port of Adria”

SDP zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se zaustavila hajdučija, bezakonje i nasilje koje sprovodi vlasnik Port of Adria prema radnicima ovog barskog preduzeća.

Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza i  lažiranja finansijskih izvještaja ovaj „strateški investitor“ je ušao u novu fazu bezakonja. Ovoga puta žrtve su radnici kojima se ovih dana uručuju otkazi. Ljudi koji godinama i decenijama rade u preduzeću i koji su gradili i izgradili barsku luku tjeraju se sa posla i primoravaju i ucjenjuju da potpisuju otkaze. Ova sramota se dešava naočigled barske i crnogorske javnosti od strane kompanije s kojom je odavno zbog kršenja ugovornih obaveza morao biti raskinut ugovor.

Mi smo saznanja o neprofesionalnom odnosu ove kompanije prema svojim obavezama iz ugovora  u više navrata podijelili sa javnoscu kada smo ukazali na brojne primjere krsenja njihovih obaveza. Uputila sam tada i zvanican dopis Ministru saobracaja na koji nikad nijesam dobila odgovor – očigledno nije imao vremena od dijeljenja bonusa samom sebi.

Ovo je još jedan primjer koji pokazuje da cilj ovakvih privatizacija nije da uposli ljude, poveća prihode i poreska davanja državi već da otmu, rasprodaju, unište firmu i njen biznis, a radnike ostavi na ulici.

SDP neće dozvoliti igranje ovog tzv. investitora sa radnicima Port of Adria.

U slučaju izostanka reakcije države pokrenućemo široku građansku akciju kao kada smo spriječili DPS poharu i poklanjanje Luke Bar i uspjećemo u tome.

doc. dr Draginja Vuksanović, poslanica SDP u Skupštini Crne Gore