Mirko S

Stanić: Željeznaku niko nije tražio savjete

Predstavnik Jedinstvene Rusije Željeznak već nekoliko puta sebi daje za pravo da savjetuje crnogorske političke partije i daje ocjene političke situacije u našoj zemlji.

Pored toga što se čini da mu to niko ne traži, dobra praksa bi nalagala da se partijski funkcioneri ne miješaju u unatrašnja politička pitanja stranih država, ali Željeznak to očigledno ne zna.

Ukoliko već ima namjeru da nekog savjetuje, neka to radi sa Novom srpskom demokratijom i DPS sa kojima njegova Jedinstvena Rusija ima sporazume o strateškoj saradnji, a mi ćemo i sami naći način da od Crne Gore napravimo uspješnu, demokratsku i razvijenu zemlju. Čini se da upravo razigravanje nacionalnih priča u proteklih par mjeseci ide na ruku politici podjela u Crnoj Gori od koje koristi imaju samo navedene saveznice Jedinstvene Rusije i da nije slučajno pojačano interesovanje nacionalističkih krugova raznih boja za Crnu Goru poslije ulaska naše zemlje u NATO.

Za te strukture imamo poruku da će nova vlast, a i novi predsjednik, u Crnoj Gori biti čvrsto posvećeni njenom ustavnom određenju i čvrsto na kursu evropskih i evroatlantskih integracija

I na kraju, Željeznaka moramo razočarati – taj novi predsjednik neće biti ni iz jedne od saveznica Jedinstvene Rusije u Crnoj Gori.

Mirko Stanić

Portparol SDP