Print

SDP: Šehović da se ne krije iza prosvjetnih radnika

 

Svaliti svu krivicu za skandal prepisivanja nastavnih programa na 3 prosvjetna radnika je nemoralan, nedostojan i kukavički čin ministra prosvjete.

Ovaj skandal regionalnih razmjera zbog kojega nam se smiju susjedi, proizvod je nakaradno i neznaveno postavljene tzv. reforme obrazovanja sa kojom se mjesecima dičio ministar prosvjete.

Zato je on glavni i odgovorni krivac koji mora dati ostavku ili biti razriješen. Svaki drugi epilog je za demokratsku javnost potpuno neprihvatljiv i predstavljao bi novi skandal kojim bi se poslala opasna poruka da onaj koji je ovo prouzrokovao ostaje nekažnjen.

Onaj ko je tražio da se za par mjeseci sprovede čitava reforma jeste glavni krivac nastale afere.

U susjednoj Hrvatskoj 500 stručnjaka skoro dvije godine radi na reformi i tek će iduće nastavne godine krenuti sa samo eksperimentalnim sprovođenjem. Tako to rade ozbiljne države i ministri. Ovdje imamo ministra reklamera, pozera i umišljenog reformatora koji je sve to htio da uradi za par mjeseci, ignorišući savjete stručne javnosti i prosvjetnih radnika.

I na kraju da za ovaj skandal budu krivi prosvjetni radnici koji žive od 450€, od kojih je tražio nemoguće. Krajnje nemoralno i kukavički. Da li treba da očekujemo dalja kažnjavanja prosvjetnih radnika koji treba bez udžbenika, programa i jasnih instrukcija da sprovode tzv. reformu.

Da li treba da se sruši cio obrazovni sistem u bruci koja je priređena cijeloj državi u ovom regionalnom skandalu, samo da bi „reformator“ ostao na svom mjestu. Sa kojega nastavlja da ucjenjuje direktore ili pomoćnike predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola uzimanjem partijske knjižice njegove satelit partije.

Zato premijer kada već govori o zastiđu, treba da zna da nema većeg zastiđa od ovoga kojega je cijeloj državi priredio ministar prosvjete.

Medijski pul SDP