Ivan-Vujovic

Vujović: SDP za nastavak bojkota

SDP ostaje pri stavu da, dok DPS ne pokaže spremnost da se organizuju novi parlamentarni izbori, zajedno sa predsjedničkim, bojkot ostaje na snazi, saopštio je za Dan član Predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović.

“Crnu Goru svakako očekuju predsjednički i niz lokalnih izbora na proljeće 2018. godine. Svako ko razmišlja državnički odgovorno lako bi trasirao put za rješenje krize kroz organizovanje i parlamentarnih izbora u isto vrijeme. Dakle, način početka rješenja krize je jednostavan ko želi stabilnu Crnu Goru, a to očigledno ne želi vrh Demokratske partije socijalista”, ocijenio je Vujović.

Kako je dodao, sve su izraženiji sukobi u redovima DPS-a na relaciji Duško Marković Milo Đukanović.

“Zato na sceni imamo pokušaje skretanja pažnje sa tih sukoba i kroz nastojanje da se izazove kriza u opštinama u kojima su izgubili vlast. Za taj cilj se ne biraju sredstva već se dobro poznatim propagandno-šaptačkim metodama, kupovinom ljudi ili podigravanjem njihovim slabostima i sitnim egoima pokušava podrivanje opozicionih vlasti”, upozorava Vujović.

Ističe da, ako govorimo o nekom obliku zajedničkog opozicionog djelovanja za SDP ono može biti samo programsko.

„Zato smo i izašli sa našim manifestom za okupljanje progresivnih snaga u kojem smo definisali minimum zajedničkih ciljeva koji podrazumijevaju poštovanje ustavnih određenja i kontinuitet vanjske politike. Kao odgovorna opozicija već moramo stvarati programske konture nove reformske vlasti i ponuditi građanima Crne Gore makar osnovne elemente te političke alternative.“

Izvor: Dnevne novine Dan