rsz_document-page-001

SDP Tivat pokreće referendum o aerodromu

Socijaldemokratska partija će, kao što smo i ranije najavili, naredne sedmice početi sa prikupljanjem potpisa građana za organizovanje referenduma o budućnosti aerodroma u Tivtu.

Kao što smo se uvjerili proteklih nekoliko mjeseci, lokalna DPS vlast, sa partijama koje je podržavaju, je potpuno nezainteresovana da se ovo pitanje otvori u lokalnoj Skupštini pa smo se odlučili da na ovaj način uključimo lokalnu zajednicu.

Aerodrom u Tivtu je najveće i najznačajnije preduzeće u našem gradu, u kojem direktno ili indirektno radi ogroman broj naših sugrađana. Pri tome se radi o izuzetno profitabilnom preduzeću koje bi moglo generisati i preko 350 miliona eura profita u narednom periodu, kroz povećanje kapaciteta sa sadašnjih milion na tri miliona putnika godišnje.

Naše teze potvrđuje i izvještaj za prvih 8 mjeseci rada aerodroma u kojima se bilježi veliki porast broja putnika, kojih će, po prvi put ove godine, biti preko milion.

Kako bi nastavio da se razvija i doprinosi prosperitetu Tivta i naših sugrađana, aerodrome se ne smije prodavati ili “valorizovati” bez ijednog papira ili studije kojim bi se to opravdalo. Zbog toga pozivamo naše sugrađane da nam daju podršku, kako bi u najkraćem roku organizovali referendum na kojem bi dali svoje mišljenje, za koje nas niko do sad iz DPS Vlade ili DPS tivatske vlasti nije pitao.

OO SDP Tivat