adnan-strikovic487

Dr Adnan Striković izabran za Predsjednika OO SDP Bijelo Polje

Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora SDP u Bijelom Polju za predsjednika Odbora u narednom četvorogodišnjom periodu izabran je doktor Adnan Striković. On će na toj poziciji zamijeniti Tufika Bojadžića koji je odlukom Predsjedništva postao koodrinator SDP za sjevernu regiju.

Sjednici Odbora su prisustovali predsjednik i potpredsjednik SDP Ranko Krivokapić i Raško Konjević. Predsjednik Krivokapić je istakao da Bijelo Polje predstavlja jednu od stožernih tačaka naše partije u kojoj je SDP uvijek ostvarivala veoma dobar rezultat.

Istakao je da će novoizabrani predsjednik imati punu podršku za sprovođenje veoma ambiocioznog plana za ozdravljenje Bijelog Polja koje je od jedne od najperspektivnih opština u Crnoj Gori danas u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

Predsjednik Odbora Adnan Striković se zahvalio na ukazanom povjerenju članova i obećao da će učinjeti sve kako bi se u narednom periodu promijenila dinamika razvoja Bijelog Polja, kako bi sa jakim SDP-om opet postali centar sjevera Crne Gore.

“Bijelo Polje je ovih godina u stagnaciji i gubi ono što je najvrednije za svaki grad, svoje građane i to mlade i obrazovane. Promijenićemo to i stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Striković.

“Urušenu ekonomiju našeg grada moramo pokušati spasiti u saradnji sa svim konstruktivnim faktorima na političkoj sceni i van nje. Moramo naći način da niti jedan pacijent nema potrebu da zdravstvenu zaštitu traži van Bijelog Polja, bar ne zbog onih stvari zbog kojih to nisu radili ni prije 30 ili više godina. Kultura mora imati centralno mjesto prilikom raspodjele budžeta. Sport mora postati nešto čime će se naš grad opet ponositi. Naša gimnazija opet mora postati mjesto sticanja znanja a ne diploma Luča” – naveo je Striković.

“Uslov da ostvarimo navedeno i uvjeren sam i mnogo više je, da SDP na narednim lokalnim izborima građani Bijelo Poljja podrže bar u mjeri u kojoj su to učinili na prošlim. To će garantovati da SDP mora biti nezaobilazan faktor pri konsitutisanju nove izvršne vlasti u našem gradu, a to znači vraćanje pravde i znanja na mjesta koja im pripadaju” – istakao je Striković

Medijski pul SDP