ranko 3

Krivokapić: Sačuvaćemo aerodrome u državnom vlasništvu

Socijaldemokratska partija je sačuvala  ključne monopole u Crnoj Gori koji produkuju prirodnu rentu i druge oblike rente za građane Crne Gore. To su monopoli koji nesumnjivo daju profit. Aerodromi Crne Gore mogu i dva puta od svog obrta da daju profit. Oni su osnova da bismo distribuirali višak novca u sport, kulturu, zdravstvo i sve one neprofitne djelatnosti u Crnoj Gori i SDP je na toj politici istrajavao.”

“Ako je SDP što uradio dok je u vlasti bio, upravo je to da bi zaštitio Elektroprivredu Crne Gore da ne bude totalno prodata, uspjeli smo da zaštitimo Taru, da zaštitimo Aerodrome, Luku kao što ih i sada štitimo, i sve one monopole  koji rentu treba da produkuju za građane Crne Gore. Pitanje je za državnog tužioca, zašto prethodna Vlada, a i ova Vlada, nije im dozvolila da se zaduže i da sami vraćaju kredite.”

“Ne treba nikakva državna garancija. Evropska banka za obnovu i razvoj nudi pedeset miliona eura kredita koji će Aerodromi sami vraćati, koji će za nekoliko mjeseci obezbjediti da Aerodrom Tivat bude duplo veći i spremniji nego sada, a da profit tog aerodroma ostaje građanima Crne Gore.  Socijaldemokratska partija je pokrenula peticiju za održavanje referenduma na kojem će građani Tivta odlučiti da li žele da on bude privatizovan ili kao i do sada, državno preduzeće.”

Medijski pul SDP