Mirko Stanic1

Stanić: Vlada da se suoči sa činjenicama

Reagovanje na nepotpisano saopštenje Vlade

http://portalanalitika.me/clanak/280288/vlada-tvrdnje-krivokapica-su-pokusaj-dezinformisanja-javnosti

Poštovani građani – prosječna plata :

– Zambija  1482 US Dolara

– Namibija   753 US Dolara

– Republika Kongo 625 US Dolara

-Crna Gora 606 US Dolara, na današnji dan po kursu US dolara koji je najniži od 2015. godine.

IZVOR : Portalanalitika od 5. Septembra 2017, autor teksta Predrag Zečević “ U naredne tri godine bez povišice za službenike – crnogorske prosječne plate na nivou afričkih “ .Izvor koji je prepoznat kao provladino glasilo dok je vlasnik DPS-a bio premijer .

Pohara naroda Crne Gore se pojačava  a 41-ovoj Vladi je bolje da se suoči sa istinom nego da jadnim nepotpisanim saopštenjima zavarava sebe i druge .

Pogledajte đe su bile najsiromašnije zemlje regije kad je vlasnik DPS-a uzeo vlast a đe Crna Gora, pogledajte sad. Da se ne upoređujemo sa Češkom I Slovačkom, jer je bruka već najveća u crnogorskoj istoriji.

Dug raste a presipanje narodnih dobara, rijeka, luka, aerodroma, ruda, šuma …u džepove crnogorskih šeika se ubrzava.

Nezaposlenost je porasla skoro duplo sa 29.000 na 50 000. A te 2012. godine ste obećali novih 40 000 radnih mjesta. Da ne dodajemo – po riječima Unije slobodnih sindikata ( Izvor TV Vijesti od 17. Avgusta 2017 )” Šta je sa ovih trideset i nešto hiljada koji se vode kao fiktivno zaposlenia ne primaju platu?”

Naša domovina tone  u mnogo gori scenario nego što Grčka već skoro deceniju  živi. Oni uz  pomoć cijelog svijeta se muče a mi nemamo ni taj ugled ni taj značaj.

Ako nijeste gospodo iz Vlade potpuno pogubljeni, trebalo bi da se suočite sa činjenicama jer je potonja ura. Za početak zaustavite poharu DPS-a, naplatite poreze od tajkuna i prestanite obmanjivati i sebe i druge.

 

Mirko Stanić, portparol SDP