Dušan Kašćelan OO SDP Cetinje

Kašćelan: Neodgovorna vlast Cetinje zadužila za 25 miliona

Cetinjski SDP smatra nedopustivim neodgovorno i nezakonito postupanje čelnika Prijestonice kada je u pitanju izvršavanje poreskih obaveza.

Prema podacima Ministarstva finansija od 30. juna Prijestonica Cetinje kasni pet rata po osnovu reprograma duga od 8,7 miliona eura, a prema našim podacima je dug za tekuće poreske obaveze lokalne uprave i njenih preduzeća veći od milion eura što ukupno iznosi gotovo 10 miliona eura. Poreski dug, uz kreditne obaveze od 10 miliona, te značajna dugovanja po raznim drugim osnovama potvrđuje naše tvrdnje da je sadašnji dug Prijestonice veci od 25 miliona eura.

Neprihvatljivo je da Prijestonica zapostavlja svoje zaposlene i ne uplaćuje im poreze i doprinose, a uporedo stvara cijeli niz nepotrebnih troškova. Čelnici Prijestonice bi morali da znaju da su radnici i građani Cetinja na prvom mjestu, a ne njihova velika, nezarađena primanja.

Ostaviti dug koji je sada veći od 25 miliona eura, a dozvoliti da se stotinama naših sugrađana ne uplaćuju porezi i doprinosi na pošteno zarađene plate je nedopustivo, neodgovorno i nezakonito.

SDP će kao stožer nove vlasti insistirati na preispitivanju svih nezakonitih postupanja i insistirati na potpunoj javnosti kada je trošenje sredstava u pitanju. Radnici Prijestonice i njenih preduzeća, kao i svi naši sugrađani, uvijek će biti na prvom mjestu.

Dušan Kašćelan

Član Predsjedništva OO SDP Cetinje