bane veljkovic

Veljković: Drugog bloka neće biti a i prvom se primiče kraj, sigurnim korakom

Gospodine Vukoviću, nije problem što ste ukrali i preuzeli politiku koja vam je obezbijedila ovu vlast: evroatlansku politiku koja simbolizuje uređeno društvo iako ste pretrpijeli poraze gdje god ste stigli sa vašom politikom devedesetih, nacionalizmom i šovinizmom.

Problem je što pored toga bezočno otimate od ove države i njenog naroda a onako usput ga ovakvim i sličnim saopštenjima obmanjujete tjerajući ga ponovo u nacionalne čopore stvarajuci izvan njih osjećaj nesigurnosti i nezaštićenosti. Prebacivanje odgovornosti, kriviti druge a ne vidjeti sebe je licemjerno. Znate vi vrlo dobro da je davno propušteno vrijeme za izgradnju drugog bloka ali vam je bastalo da sa najviših državnih adresa do juče govorite suprotno.

Sada kad su izbori na pragu Vama su dali da vadite kestenje iz vatre. Pored svih šteta koje su napravljene, javnost sada ne treba zbunjivati lažnim dilemama oko obaveza države u smislu ratifikacije Pariskog sporazuma. Iako je DPS već odavno postao simbol reklame i laži znajući da su trenutno vaši najeksponiraniji pljevaljski članovi svojevremeno ukrašavali police sabranim djelima Vojislava Šešelja vjerujem da su tada i oni sami vjerovali u ono što pričaju i da danas vjeruju u ono što govore a sve iz ličnih pobuda radi materijalizovanja odanosti vlasti.

Ko zna da li je u ugliću vasih mozgova titralo nepromišljeno obećanje “pljevaljskog lole” o ekološkim nadoknadama koje je zapelo negdje u bespućima DPS-ovaca. A u Pljevljima nista novo. I pijaca, voda i zagadjen vazduh i neriješen problem adekvatnog odlaganja smeća su nasušna potreba svih nas a u isto vrijeme daju nam sliku o mjeri uređenosti ove zajednice. A vi posle šminkanja istine, krenuli da šminkate centar grada. Radovi se izvode neplanski, stihijski, improvizacijom i postavlja se pitanje da li su oni uopšte samo reklama predsjednika Opštine i lokalne vlasti ili su potreba građana?

Isforsirani radovi uglavnom rezultiraju fušerenjem na gradskim ulicama koje plaćaju naši sugrađani. Izgradnja i plansko postavljanje toplovodne mreže je veliki infrastrukturni problem i na tom planu se ništa ne događa.

Toplana se izgubila u lavirintu korupcije. Dom kulture ka Skadar na Bojani stoji postojano k’ano klisurina ali nije u funkciji. A vlast koja je ustoličena u vanrednim okolnostima nam šalje abronose u Pljevlja da nam saopšte ono što svi znamo iako ste nas lagali decenijama: Drugog bloka neće biti a i prvom se primiče kraj, sigurnim korakom.

Bane Veljković

Sekretar OO SDP Pljevlja