mirkostanicsdp

Stanić: Tražimo termin izbora u 2018.

Ne trebaju nam ponude koje su samo pokriće pred predstavnicima međunarodne zajednice.

Imali su prilike da vide kod otvaranja parlamentenranog dijaloga 2015-te što je ozbiljan poziv i način rješanja krize koja je eksalirala u nasilje. Parlamentarni dijalog je smirio tenzije i omogućio pripremu izbora 2016-te godine.

To je jedini ozbiljan put koji počinje pismenim obraćanjem premijera, kao tada predsjednika Parlamenta, u kom će biti iskazan predlog za termin održavanja izbora tokom 2018-te, a što uvodi otvaranje dijaloga o prevazilaženju političke krize i izbornim uslovima.

Mišljenja smo da svakakodnevni različiti signali iz različitih centara DPS-a jasno pokazuju u kojoj se krizi nalazi i sam DPS i njegova Vlada. Od međunarodnog skandala sa prepisivanjem reforme u obrazovanju i prve smjene rektora u crnogorskoj istoriji, preko Zakona o uređenju prostora kroz koji se otimaju prava građanima da raspolažu svojim zemljištem ili povećavanjem stope PDV-a, do problema sa petljom na autoputu ili ukidanja nadoknada za majke.

Svi ovi elementi stvaraju konfuziju u samom DPS-u i Vladi, pa tako jednog dana imamo najave da neće biti izbora prije 2020-te a drugog da su spremni na razgovor o parlamentrarnim izborima, pa reteriranje od toga stava narednog dana. Crna Gora nema vremena za neozbiljnu politiku i za politiku koja doprinosi povećanju, a ne smanjenju problema u društvu.

Mirko Stanić

Portparol i član Predsjedništva SDP