Marko Vukčević

Vukčević Kabinetu: Ko laže taj i krade

Dragi eksperti kabineta. Kako naš narod kaže da onaj ko laže spreman je i da krade, cijenim da zbog očigledne nervoze u redovima lokalnog DPS-a i frustracije zbog nastupajućeg poraza pokazujete znake neveselog budvanskog sindroma.

Elementarno civilizovano bi bilo da o otimanju novca ne govori filijala budvanske organizovane kriminalne grupe koja je, prema priznanju njenog šefa i bivšeg potpredsjednika DPS-a, ojadila građane Crne Gore za više stotina miliona eura. Vaša tvrdnja da je SDP uskratio Cetinje za 40 miliona dok ste vi imali jednopartijsku lokalnu vlast, jednako je istinita koliko i patriotizam Marovića, a Cetinjani znaju da se svaka vaša istina može mjeriti dužinom najduže žičare na svijetu koju ste izgradili.

Mi u SDP-u vjerujemo da je odgovornost držanja javno izrečenih obećanja pitanje poštenja i časti, i vezano je za sudbinu slobodnih ljudi. Zato od vas tražimo odgovornost da nakon deceniju samostalnog upravljanja Cetinjem se bolje fokusirate na sopstvena predizborna obećanja i jasno odgovorite građanima Prijestonice kojima pred svake izbore slažete priču lošije nego kockice po rekonstruisanoj Njegoševoj. Đe nam je uredno vodosnabdijevanje grada u XXI vijeku? Vidi li se sa gondola najduže žičare na svijetu „najveće gradilište u Crnoj Gori“?

Kako radi fabrika čokolade? Đe nam je MACCOC i što se desilo sa milion eura našeg novca za finansiranje ove bajke? Javljaju li se Marina, Brosnan i Depardje? Ko je dao gol za Lovćen protiv Hajduka na novom stadionu? Radi li TV Cetinje? Pogoni u Gornjem Obodu? Huawei, ništa? Makar fabrike solarnih panela, kožne galanterije i markera? Čuje li se Ponor? Đe su preko 2 miliona eura od nedavno rekonstruisanih Dvorskoga trga i Njegoševe, kojima već treba rekonstrukcija rekonstrukcije?

Zašto našim sugrađanima ne plaćate poreze i doprinose? Znate li da nije za pohvalu da imamo markete Voli i Idea kad ih već nalazimo u svim gradovima i većim selima u CG? Znate li da svake godine na gorivo potrošite 100 laptopova za naše đake prvake? Jeste li objasnili Cetinjanima da na telefone i reprezentaciju trošite 100 naknada od po 500e za novorođene bebe?

Koliko se naših sugrađana odselilo„sigurnim korakom“ otkad ste na vlasti? Koliko ste cetinjskih majki i familija ostavili bez ‘leba i na ulicu? Koliko naših sugrađana putuje na posao stopirajući svakog jutra? Kako ste uspjeli da zadužite Cetinje 25 miliona eura i povedete grad u „evropsku budućnost“?

Marko Vukčević

Član Predsjedništva OO SDP Cetinje