Krivokapić - Pak

Krivokapić sa Doris Pak

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se sa Doris Pak, predsjednicom žena Evropske narodne partije i predsjednicom EU Fondacije Robert Šuman.

Krivokapić je u razgovoru iskazao veliku zahvalnost gđi Pak na podršci koju je svojevremeno pružala evropskim integracijama Crne Gore u svojstvu člana zajedničke delegacije Evropskog i crnogorskog Parlamenta.

“Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj, socioekonomskoj i institucionalnoj krizi koja bez adekvatnog i pravovremenog rješavanja može dodatno eskalirati. Nespremnost DPS-a da ide u susret rješavanju krize je potvrda  da vrh ove partije ne želi stabilnu Crnu Goru već da je ključni cilj nastavak vladanja na podjelama i zavadama gradjana i pohari temeljnih resursa države”, rekao je Krivokapić.

On je rekao da vladajuća partija državne institucije smatra svojim vlasništvom, zloupotrebljavajući ih u partijske svrhe i vršeći progon političkih neistomišljenika što posebno dolazi do izražaja u susret izborima u Crnoj Gori.”

Afera Snimak i kupovina ličnih karata kao dokazani i međunarodno potvrđeni obrasci izbornih zloupotreba DPS-a, uoči lokalnih izbora 26. novembra, su ponovo u punom pogonu”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je obrazac u svim demokratijama da se ovako duboka i složena kriza može riješiti jedino novim izborima – u našem slučaju novim  parlamentarnim izborima u 2018. godini.

“Nažalost, ne postoji spremnost DPS da sagleda ozbiljnost situacije zbog čega se kriza dodatno produbljuje. Izbjegava se ozbiljan i cjelovit dijalog kao sredstvo dogovora, već  se u autokratskom maniru teži još većim podjelama i sukobima”.

Krivokapić je na kraju iskazao očekivanje da će naši evroatlantski partneri pomoći Crnoj Gori, kao novoj članici NATO, da na demokratski način uz povjerenje najšire javnosti, riješi duboku krizu i time zaustavi autokratske tendencije.

Medijski pul SDP