bijelo_polje

SDP BP: Šansu dati znanju

Na predlog novoizabranog predsjednika OO SDP Bijelo Polje dr Adnana Strikovića, OO SDP BP je na VII sjednici izabrao i novo uže rukovodstvo partije na lokalnom nivou.

Željko Konjević je izabran za potpredsjednika odbora a Vuk Konatar za sekretara. Izabrano je i 12 članova Predsjedništva Opštinskog odbora. Formirali smo i Savjet OO SDP koji će okupiti 35 uglednih građana, stručnjaka za različite oblasti društvenog života koji nisu nužno i članovi SDP-a. Za predsjednika tog političkog tijela je izabran Muzafer – Musko Ljuca, ugledni bjelopoljski privrednik.

Ubijeđeni smo da ovaj sastav rukovodstva garantuje neizbježne promjene u načinu upravljanja gradom već nakon narednih lokalnih izbora.

Hronično je u Bijelom Polju na sceni nedovoljno znanja na ključnim pozicijama u sistemu. Nije drugačije ni očekivati ako znamo da većinu u lokalnom parlamentu obezbjeđuje partija koja nije učestvovala na lokalnim izborima, a da stvar bude nelegitimnija, ta satelit partija svoj parlamentarni status nije opravdala ni na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

Zato je vladajuća partija ucijenjena  i prinuđena da prije svega iznalazi načine za ispunjavanje ničim zasluženih privilegija onima koji im čuvaju vlast. U takvoj situaciji istinski problemi građana su u drugom ili nažalost uopšte nisu u planu. A mnogo je problema koji svoje ishodište imaju u neznanju. Sudbine nam zavise od loših đaka koji su širom regiona završavali diplome a ne fakultete.

Rukovodioci ne postupaju po sudskim presudama, vrše nezakonit izbor visokog rukovodnog kadra, u Upravne odbore javnih preduzeća se delegiraju ljudi sa pravosnažnim presudama za djela iz oblasti finansijskih malverzacija, nesposobni rukovodioci se “kažnjavaju” premještanjem u drugu fotelju.

Ovo jesu istinski problemi a  na kraju se sve svodi na to da je obaveza poštovanja zakona za njih najveći problem. Stanje je loše do katastrofalno u skoro svakoj sferi društvenog života, od sporta do zdravstva.

Jedino kultura nastavlja odavno zauzeti kurs uspješnog ispunjavanja svoje društvene uloge.  Zbog ovih činjenica je jasno da su rezultati upravljanja i rukovođenja gradom porazni, da je vlast nedorasla ulozi koju bi trebalo da ima  Šansu treba dati znanju,  poštenju i sposobnosti novih timova opozicije na lokalnom nivou čiji oslonac svojom vizijom i trajanjem može biti najjača opoziciona partija u Bijelom Polju, a to je svakako SDP.

Uvijek smo vodili ozbiljnu politiku rasterećenu primitivnih i ličnih obračuna. Zbog takvog načina shvatanja politike posljednjih godina smo pretrpjeli mnogo, ne samo kao partija, što bismo i razumjeli, već  kao porodica ili pojedinci.

Šaljemo poruku, DOSTA JE BILO! Obećavamo da  više nećemo dozvoliti pritisak ili pokušaje diskreditacije niti jednog člana SDP-a kao i ni jednog opozicionog glasača.  To  obećava SDP, partija koja je svako svoje obećanje ispunila.

                                                                                                       OO SDP Bijelo Polje