Sastanak Predsjednika SDP Ranka Krivokapića i Predsjednika SDP Hrvatske Davora Bernardića

Krivokapić i Bernardić razgovarali o budućnosti regiona

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić susreo se juče u Podgorici sa Predsjednikom Socijaldemokratske partije Republike Hrvatske Davorom Bernardićem.

Sagovornici su ocijenili da je aktuelna ekonomska situacija u državama Zapadnog Balkana dosta slična kao i da je, za njihovo ekonomsko ozdravljenje potrebna reindustrijalizacija i ekonomske mjere koje će, umjesto pokrivanja dugova tajkuna i devastiranja razvojnih resursa imati fokus na zapošljavanju mladih i ostvarivanju širokog spektra oblasti radničkih prava koja su trenutno zapostavljena.

Posebno je naglašena obaveza ljevičarskih partija, da putem bilateralne saradnje, pomognu regionalan pristup rješenju ovih problema. Dogovorena je i konkretna saradnja na zajedničkim projektima koji bi za cilj imali umanjenje socijalnih razlika i realizaciju programa zapošljavanja sa ciljem smanjenja rapidno rastuće stope stanovništva koje napušta Crnu Goru i Hrvatsku u potrazi za poslom.

Medijski pul SDP