Milica Vukotić - SDP Da živi Cetinje

Vukotić: Ulaganjem u mlade ulažemo u Cetinje koje živi

Lista SDP – da živi Cetinje će nakon pobjede 26. novembra stvarati nove šanse za cetinjsku mladost. Naš cilj je – da živi Cetinje a Cetinje ne može da živi ako mladi ljudi jedva čekaju da iz njega odu ne uviđajući bilo kakvu perspektivu za posao i zasnivanje porodice.

DPS vlast je u proteklom periodu uradila sve da za mlade nema mjesta na Cetinju. Grad stalno nedomaćinski zadužuju da bi namirili svoje interese. Grad Cetinje je dužan 25 miliona eura i doveden je na ivicu bankrota. To znači da je svako od nas dužan 1.700 eura. Zamislite da Prijestonica bankrotira!

Cetinje će sa novom upravom nakon pobjede na izborima, koja će biti predvođena SDP-om, dati Garanciju za mlade. Najviše 4 mjeseca od završetka školovanja, biće ponuđena praksa u trajanju od 9 mjeseci, dodatno obrazovanje ili radno fokusirana obuka za naše mlade ljude. Takođe svaki poslodavac koji zaposli mladu osobu do 30 godina starosti koja ima prebivalište na teritoriji Cetinja duže od godinu dana ili koja je živjela na Cetinju do odlaska na studije i posle njih se vratila u svoj grad, dobiće umanjenje od lokalnih poreza u trajanju od dvije godine.  Za Garanciju za mlade ćemo od 2018. godine izdvojiti 300 hiljada eura.

SDP će obezbijediti poštenu šansu za posao mladima na Cetinju i našim jasnim planom za oživljavanje ekonomije Cetinja kroz brojne stimulativne mjere i Garantni fond Prijestonice kojim ćemo omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Briga o gradu je briga za sve njegove građane, posebno za mlade. Zato ćemo umjesto razbacivanja novca na megalomanske projekte koji služe ličnim interesima pojedinaca taj novac na ovaj način uložiti u budućnost cetinjske mladosti. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost – ulaganje u Cetinje koje živi!

Milica Vukotić

Kandidatkinja za odbornicu liste SDP Da živi Cetinje