nikola-đurašković_preview

Đurašković: Bogdanoviću, đe ti živiš?

Izjava Aleksandra Bogdanovića o tome da su ispunili sva izborna obećanja predstavlja potcjenjivanje zdravog razuma naših sugrađana. Da li Aleksandar Bogdanović živi na Cetinju? Reklo bi se da ne živi i da dugo nije bio na Cetinju ili ni najmanje ne osjeća sram zbog saopštavanja neistina. Da li je moguće g-dine Bogdanoviću da ste spremni da tako brutalno obmanjujete građane?

Za posljednjih 10 godina izborajali smo slovom i brojem 97 lažnih obećanja DPS vlasti. Evo samo nekih od njih.

Đe je g-dine Bogdanoviću fabrika čokolade? Što je sa žičarom Kotor – Lovćen-Cetinje, što je sa MACCOC-om i Marinom Abramović? Kako napreduje fabrika kožne galanterije? A fabrika solarnih panela? Fabrika sladoleda?Đe je Huawei? A turistička signalizacija? Znate li da nemamo vode u 21. viijeku? Đe gledate program TV Cetinje? Đe vam je proizvodnja medicinskih markera? Znate li da Cetinje danas ima manje zaposlenih nego 2010. kada ste preuzeli vlast?

Da li vas je ponekad stid što Cetinje nema normalno vodosnabdijevanje ni kanalizacionu mrežu, što se “čuje” Ponor, pa Cetinje izgleda kao da je izašlo iz rata a ne iz perioda vaše jednopartijske vlasti?
Što je sa hotelom Lokanda i fabrikom za preradu ribe? Izmještanjem Filermose? Što je sa Geronto centrom i Kulturnim centrom? Stadionom mažete oči pred svake izbore, prilično potcjenjivački prema sopstvenim građanima, zar ne g-dine Bogdanoviću? Sto ne kažete sugrađanima da ste ucrtali zgradu i raspisali tender za izbor partnera na 50 metara od Vlaške crkve kako bi podijeli stanove vama i vašim kolegama?

Znaju naši sugrađani da je od million eura uloženih u projekat žičare mogao biti izgrađen novi vrtić koji ne bi prokišnjavao kao ovaj postojeći ovih dana. Znaju naši sugrađani da je million eura uloženo u MACCOC bilo bolje uložiti u naše škole i bolnice i podržati zapošljavanje samohranih majki i majki koje su izgubile naknadu za troje i više djece? Sigurni smo da je bilo bolje obezbijediti laptopove za sve naše prvake? Obezbijediti zapošljavanje naših sugrađana kroz Garantni fond i Garanciju za mlade. Znaju naši sugrađani da su 2 miliona prosuta u trg i Njegoševu ulicu mogla otvoriti 50 novih radnih mjesta. Zbog toga će vas kazniti 26. novembra i poslati u opoziciju.

SDP će umjesto razbacivanja novca na megalomanske projekte koji služe ličnim interesima pojedinaca taj novac uložiti u perspektivu za naše građane. Prije svega kroz Garantni fond Prijestonice i nova radna mjesta, Garanciju za mlade da naši mladi ostanu na Cetinju, u naše najmlađe koji će pri polasku u prvi razred dobiti od grada laptop i učiti u najboljim školama u Crnoj Gori.
Ulaganje u građane, umjesto u virtuelne projekte, je ulaganje u budućnost, gdine Bogdanoviću. Ulaganje u građane je jedini način da živi Cetinje!

Nikola Đurašković
Kandidat za gradonačelnika liste SDP – Da živi Cetinje