ranko 3

Krivokapić: Očekujem da DPS prihvati vanredne izbore

“Kao što sam očekivao od parlamentarnog dijaloga da će doći do prelazne vlade, i sad očekujem da ćemo uspjeti. I tada je bilo negiranja, ali smo uspjeli”, kazao je Krivokapić

 Lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić kazao je da očekuje da će Demokratska partija socijalista (DPS) prihvatiti ponavljanje parlamentarnih izbora, s tim da istovremeno budu održani i lokalni u opštinama gdje je opozicija na vlasti.Krivokapić je agenciji MINA kazao da je predlog da izbori u opštinama gdje je opozicija na vlasti budu održani zajedno sa ponovljenim parlamentarnim dio dogovora o parlamentarnim izborima.

Na pitanje da li smatra da će ostatak opozicije pristati na to, on je kazao da ne bi trebalo da bude problema.

“Ne bi trebalo da bude problema da idemo i na te izbore kad se dogovorimo oko ponavljanja parlamentarnih i načina na koji ćemo do njih doći”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući to što se Demokratski front već distancirao od te ideje, on je ponovio da je to dio dogovora, i da treba “dati priliku građanima da na tim izborima opozicija dobije još više glasova”.

“To je dio dogovora oko parlamentarnih izbora, gdje mi ne zatvaramo vrata, i to je suština poruke”, kazao je Krivokapić.

On je dodao da će građanska opozicija ovih dana imati redovan sastanak, na kojem će razgovarati i o tim temama.

Na pitanje da li očekuje da će DPS prihvatiti taj predlog, Krivokapić je odgovorio da očekuje.

“Kao što sam očekivao od parlamentarnog dijaloga da će doći do prelazne vlade, i sad očekujem da ćemo uspjeti. I tada je bilo negiranja, ali smo uspjeli”, kazao je Krivokapić.

Izvor: Agencija Mina