Vesna Tomanović Kandidatkinja za odbornicu liste SDP Da živi Cetinje

Tomanović: Uslov da Cetinje živi je da DPS ode

Građani Cetinja zaslužuju da žive punim plućima život dostojan čovjeka 21. vijeka. SDP zna kako da to omogući i zna kako da Cetinje živi. Zato će jedan od prvih zadataka SDP po preuzimanju vlasti biti rješavanje problema vodosnabdijevanja i obezbijeđivanje trajnog snabdijevanja grada vodom tokom svih 24 sata i 365 dana u godini. U tom cilju, temeljno će biti rekonstruisano postrojenje na izvorištu u Podgoru, kao i primarni cjevovod.

Nakon toga slijedi najzahtjevnija faza rekonstrukcije sistema a to je izgradnja nove sekundarne mreže do svakog korisnika.

Osim toga građani Cetinja dobiće i atmosfersku kanalizaciju  u naseljima u kojima sada ne postoji (Luke Ivaniševića, 4. jul, Kongo, Gipos…).

Zajedno sa građanima na javnim raspravama određivaćemo prioritete šta će se, gdje i kada raditi, a ne kao do sada tajno u kabinetima bahatih vlastodržaca. U tenderskim komisijama će biti uvijek biti predstavnici građana koje oni delegiraju.

SDP može da učini da ovaj grad oživi. Biće urađena infrastruktura u naseljima, novi parking prostori, javna rasvjeta, zelene površine i dječija igrališta. Takođe, biće rekonstruisana oba gradska parka a biće postavljeni i sadržaji potrebni za odmor i rekreaciju građana. Uz to, posebno će se razvijati seoska infrastruktura kako bi domaćini na selu imali sve što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnju i normalan život.

Zaokruživanjem gradske infrastrukture do punog izražaja će doći naši planovi vezano za Garantni fond Prijestonice  jer bez infrastrukture nema ni kvalitetnih projekata i oživljavanja ekonomije Cetinja.  Mi ćemo to uraditi jer imamo jasan plan, volju i odlučnost da ostanemo ovdje i da Cetinje živi.

Lice jednog grada i njegove uprave za građane i turiste su njegove ulice, parkovi, fasade, trgovi i šetalista. Aktuelna vlast se bavi infrastrukturom grada ili samo kozmetički pred izbore ili kroz sumnjive i nezakonite poslove koji služe za punjenje džepove pojedinaca iz DPS vlasti. Na taj način omalovažavaju građane koji su svakim danom njihove bahate vlasti sve siromašniji a oni sve bogatiji.

Dok građani Cetinja nemaju vodu i kanalizaciju u 21. vijeku, dok građani nemaju posla i odlaze iz grada a Cetinje umire, oni nam mažu oči sa lažnim megalomanskim projektima kojima nas obmanjuju uoči svakih izbora.

Zato ćemo DPS bahatu vlast smijeniti  26. novembra, a sve njihove sumnjive poslove preispitati i procesuirati. Oni moraju da odu da bi Cetinje moglo da živi!

Vesna Tomanović, kandidatkinja za odbornicu