pljevlja-opstina

OO SDP Pljevlja: Antifašizam je nezamisliv bez slobode misli

Poštovani sugrađani, danas ćemo slušati tirade samodovoljnih političara o pijetetu prema palim borcima i antifašizmu uz neizbježan hvalospjev sopstvenoj vlasti. Neće izostati naravno ni obecanja ” za realizaciju započetih i valorizaciju planiranih razvojnih projekata”.

Ređaće se floskule neoliberalne ekonomije: prirodni resursi, konkurencija, privredni izazovi, kompanijski interesi… i sve to u budućem vremenu. Kao da prošlosti i nemamo. Ili je ne pamtimo? Jedan od marifetluka te neokapitalističke ideologije koju propagira DPS sa satelitima “nije ono sto je u njoj lažno, već ono što je u njoj istinito”.

U suprotnom bilo bi neobjašnjivo kako je moguće da u sistemu u kojem ogromna većina očigledno ispašta u korist manjine, ne samo da ne dolazi do pobune, već često i sama većina zagovara stavove koji joj rade o glavi!

Problem je takođe u onome čega u svim tim saopštenjima nema ni u naznaci. To što nedostaje je običan čovjek i tri proste riječi: solidarnost, bratstvo i jednakost. I njih sigurno nećemo čuti jer sit gladnom ne vjeruje. A istinskog prosperiteta i dobrosusjedskih odnosa nema bez pune istine. I nekad i sad.

Antifašizam je nezamisliv bez slobode misli, prkosa, bunta, borbe za prava ugroženih. I mi smo kao i vi dragi sugrađani nezadovoljni društveno-političkom situacijom, ekološkim i socijalnim statusom i duhovnom obamrlošću najširih slojeva lokalne zajednice. Četitajući vam ovaj praznik pozivamo da se okupimo oko zajedničke ideje i borbe za dekorupciju društva, strogo poštovanje zakona u korist našeg grada.

Naša prava ne možemo dobiti ni plačem ni molitvom već istrajnošću i političkom borbom. Čovjek mora da ima i nešto više u sebi da bi bio živ, da bi bio čovjek. Inače smo samo broj na biračkom spisku. Za Pljevlja koja volimo. Srećan Dan oslobođenja grada.

OO SDP Pljevlja