Forum mladih

Ozvaničena saradnja mladih Socijaldemokrata iz regiona

U Ljubljani je, u periodu od 24. do 26. novembra organizovan sastanak SD9 organizacije, koji je okupio veliki broj mladih Socijaldemokrata iz cijelog regiona.

Forum mladih SDP Crne Gore predstavljali su Predsjednik Foruma mladih Emir Hadžimušović i Generalni sekretar Foruma mladih Stefan Jelić. Sastanak u Ljubljani je bio svrsishodan i donešen je niz odluka bitnih za funkcionisanje ove organizacije. Ustanovljen je novi statut organizacije, dokumenti, radne grupe i načelno je usaglašeno da će SD9 biti formalno registrovan u Sloveniji.

Članice SD9 organizacije pored Foruma mladih SDP Crne Gore su Mladi forum SD Slovenije, Demokratska omladina Srbije, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, Forum mladih SDP Hrvatske, Socijaldemokratska omladina Makedonije i Socijaldemokratska omladina SDU Srbije.

Učesnici su imali priliku da budu gosti na kongresu Mladog foruma Socijaldemokrata Slovenije na kojem je izabrano novo rukovodstvo na čelu sa novim predsjednikom Andrejom Omerzelom.

Prisutnima na kongresu, ispred Foruma mladih SDP Crne Gore, obratio se Predsjednik Emir Hadžimušović, koji je istakao važnost saradnje svih socijaldemokrata u regionu i nadu da će jedna ovakva organizacija doprinjeti učvršćivanju ideje Socijaldemokratije među mladima.

Na kraju kongresa potpisivanjem sporazuma ozvaničena je saradnja mladih socijaldemokrata iz regiona.

Forum mladih SDP