Ivan-Vujovic

Vujović Sekuliću: Sveli ste politiku na obmanu

Gospodine Sekuliću,

Ne služim se uvredama nego istinom, a to što istinu o vama vi doživljavate kao uvredu, to valjda najbolje govori o onome što ste radili.

Ja znam da vi preferirate obmanu, fino upakovanu, sa mašnicom, slatkorječivo izgovorenu. Ja preferiram istinu, jasno i glasno rečenu. Izmedju hipokrizije i lažne političke korektnosti i istine, ja biram istinu – koliko god ona brutalna i teška bila.

Od naših „uvreda“ nikome nikada dlaka sa glave nije falila, dok su posljedice vaše „korektnosti“svima znane, tj. još ih osjećamo. I u tome je razlika. Kao što je krupna razlika izmedju mene i vas, i politika koje predstavljamo – ona je politička, vrjednosna, svjetonazorska i da se tu zaustavim da me ne biste opet prozivali. Vi ste vjerovatno ponosni na to što ste ili što morate biti, a ja sam opet ponosan što nijesam kao vi i na ono što sam slobodnom voljom izabrao da budem. Razlike svjetlosne, g-dine Sekuliću, ali živjele razlike, bar što se mene tiče.

Uvijek me fasciniralo to vaše uvjerenje da se podrazumijeva da vam neko zavidi na trenutnim brojevima ili političkoj snazi zaradjenoj zloupotrebama. Ili zato što ste vlast, što vas u vašoj percepciji čini superiornim, pa se od vas treba plašiti ili imati strahopoštovanje… Superiornost postoji samo u vrijednostima i onome što čovjek ili politika nosi sa sobom – brojevi su varka, gdine Sekuliću. Pametan ste i obrazovan čovjek pa znate da su se brojevima dičili najveći diktatori i najnehumaniji političko-partijski i državni sistemi. Time se diči samo onaj ko nema čime drugim. Ali znam da nije oportuno u DPS-u da se ovako rezonuje, pa nemam iluziju da ću Vas prosvijetliti. Poneki medju vama koji su se drznuli da tako misle odavno su partijski ražaljeni.

Nego, lično bi me bilo sramota da do tih brojeva dolazim kao vi, gazeći ljude i ljudsko dostojanstvo, kupujući njihove duše za 20 ili 50 eura, ucjenjujući ih poslom za njih ili njihove najbliže i još puno toga još. Bilo bi me stid da budem dio sistema koji dovodi kriminalne bande, za koje svaki Cetinjanin zna da ste ih doveli da divljaju, tuku, premlaćuju, vitlaju oružjem na cetinjsku mladost. I onda sam ja problem i ja vrijedjam, a vi ste moralna gromada iz koje isijava demokratija, tolerancija, politička korektnost – jednom riječju Evropa. Kao nekad što je sijao vaš politički mentor, šampion demokratije Svetozar Marović.

Gdine Sekuliću, vi i vaš partijski lider imate veze sa EU i demokratskim vrjednosnim sistemom, kojim se lažno zaogrćete, taman koliko i dame iz amsterdamskih izloga imaju veze sa moralom i etikom.

Vaš je diskurs onaj na patriote i izdajnike, vi a ne mi g-dine Sekuliću govorite o 90-im. Vi potencirate najveću od svih neistina, kojom krečite sopstvenu ratnohuškačku prošlost, da ste vi sačuvali mir i sklad. Kažite to porodicama poginulih na Dubrovnik, deportovanih bosanskih izbjeglica, kažite to porodicama otetih u Štrpcima ,etnički očišćenim u Bukovici, mučenim u Morinju, ubijenim našim gradjanima sa raznih ratišta po ex Jugoslaviji. Kažite to na kraju familijama 100.000 ubijenih Jugoslovena- valjda su i oni ljudi čiji ste mir čuvali. Kažite o skladu proganjanim manjinama, išćeranim desetinama hiljada vašom politikom.

Vi znate da ja govorim istinu gdine Sekuliću, kao što svako ko ovo čita zna da je istina na mojoj strani. Znaju i vaši, koji su za vas samo broj kojim se kitite, ali ih je i dalje strah, istina sve manje. Istina je jača od vaših bandi sa kapuljačama a to ćete veoma brzo shvatiti.

Ivan Vujović
Član Predsjedništva SDP