Rifat Rastoder

Rastoder: Vrijeme je da se ogoli politički i profesionalni profil proratnih političara

Povodom završetka rada Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju(MKSJ) – nova(stara) politička demagogija: „Nije bio jednak za sve…“, „Nije bio pravedan…“, Nije ostvario pomirenje…“.

Dobro niko nije prigovorio što ovaj sud nije uradio i sve ostalo što naši vajni političari nijesu htjeli, nijesu mogli ili nijesu znali – sve jedno. Tek dovoljno argumenata da se čovjek zapita – kada će, zaista, i hoće li, uopšte, ikada na ovim našim – balkanskim prostorima stasati generacija političara izvan one ratne – zločinačke.

Inače, uvjeren sam, da je MKSJ, koliko god da je uradio, uradio je ono što dosadašnje generacije – ratnih i proratnih političara sa ovih prostora nikada ne bi. Možda je za njih, upravo, najveći problem to što haški tribunal ostavlja i previše materijala u kojem će se do kraja ogoliti njihov politički i profesionalni profil. Jer, poznato je, ratni zločini nikada ne zastarijevaju.

Rifat Rastoder